(video) Minori de 13 și 14 ani, implicați în cel puțin șapte cazuri de furt din automobile. Și-au recunoscut vinovăția

Trei indivizi, dintre care doi sunt minori, au fost reținuți de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului Ciocana din cadrul Direcției de Poliției a municipiului Chișinău, fiind suspectați în comiterea mai multor furturi. Aceștia ar fi implicați în șapte cazuri de furt din automobile.

Foto: Politia Capitalei

Suspecții sunt un tânăr cu vârsta de 25 de ani și doi minori cu vârstele de 13 și 14 ani, toți trei locuitori a capitalei. Tânărul în vârstă de 25 ani anterior s-a dovedit a fi cercetat anterior penal pentru infracțiuni analogice.

În cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilit complicitatea lor în cel puțin opt cazuri de furt pe care aceștia le-au comis pe parcursul lunii august. Șapte cazuri fiind furturi din automobile ce erau parcate în curțile blocurilor de locuit de pe străzile Ginta Latină și A. Russo și un furt de bicicletă din scara blocului de locuit amplasat pe bulevardul Mircea cel Bătrân. Aceștia pătrundeau în automobile după ce le deteriorau lacătele, de unde sustrăgeau bunurile materiale care erau lăsate de către proprietari. Prejudiciul cauzat părților vătămate constituie circa 9 500 lei.

Astfel, în urma măsurilor de investigație întreprinse de forțele de ordine, indivizii au fost localizați și reținuți, fiind escortați la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Aceștia sunt cercetați penal pentru furt, infracțiune care, conform legislației în vigoare, se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

De asemenea polițiștii întreprind măsuri de investigație privind implicarea indivizilor și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul municipiului Chișinău.

Acțiunile indivizilor au fost surprinse de camerele de supraveghere.


Pub