Reacția membrilor CSM la învinuirile de sabotare a activității instituției: Considerăm inadmisibile amânările unipersonale, nejustificate și incerte a subiectelor aprobate unanim

Mai mulți membri CSM au venit cu o reacție, după ce ședința de astăzi Consiliului Superior al Magistraturii s-a încheiat subit, după ce ordinea de zi nu a fost votată astăzi. Astfel, membrii Belei Elena, Timotin Mariana, Ciugureanu-Mihailuță Carolina, Coptileț Valentina, Crețu Ion își exprimă profunda îngrijorare cu modul de organizare a activității Plenului CSM în dezacord cu exigențele normative.

Foto: UNIMEDIA

„Considerăm inadmisibile amânările unipersonale nejustificate și incerte a subiectelor aprobate unanim de către membrii CSM și intervențiile arbitrare în agendele organului administrativ de gestiune a activității sistemului judecătoresc, prin care se afectează previzibilitatea activității acestuia”, se arată într-un comunicat oferit pentru UNIMEDIA.

Semnatarii punctează că preocupările CSM legate „exclusiv de concedii, premii, grade de calificare, titluri onorifice ale judecătorilor, fără axarea pe problemele veritabile, grave, critice și stringente, fără comunicare și asigurare a unui consens larg și cu promovarea tenebră a unor interese corporatiste menține Consiliul Superior al Magistraturii în atenția criticilor dure ale societății civile și ale partenerilor de dezvoltare, diminuează credibilitatea acestuia și afectează imaginea și încrederea în justiție”, a punctat aceștia.

În ședința de astăzi, ordinea de zi nu a fost votată, întrucât, unii magistrați, indignați, au cerut revenirea la agenda din 28 iulie, votată și suspendată unilateral. „Aceasta a fost votată, dar nu a fost consumată”, a declarat un membru.

La rândul său, președintele interimar al CSM, Anatol Pahopol, a declarat că dacă se va continua în așa mod, nicio ședință nu va trece. „Nu am de gând să intru în litigiu cu cineva”, a conchis acesta.


Pub