(video) Igor Dodon: Majoritatea parlamentară este la limită. Avem nevoie de alegeri parlamentare anticipate cât mai repede

Președintele Igor Dodon stă ferm pe poziții și afirmă că actualul parlament trebuie dizolvat și actuala componență nu reprezintă votul cetățenilor oferit în februarie 2020. Mai mult, Dodon spune că astăzi în Legislativ, actuala coaliție este la limită. Declarațiile au fost făcute în cadrul briefingului de presă, după ședința liderilor din stat.

„Începân de astăzi, deputații au revenit la muncă. Președintele Parlamentului a semnat săptămâna trecută dispoziția de reluare a sesiunii parlamentare de toamnă-iarnă, începând cu 1 septembrie. În următoare săpătămână va fi convocat biroul permanent al Parlamentului, pentru a se lua decizia când va fi convocată ședința plenară.

Vom discuta astăzi cu partidele care au format coaliția de guvernare. Cunoașteți că este practic că este o majoritate parlamentară la limită și astăzi va avea loc ședința comună PSRM-PD, pentru a vedea cum ne mișcăm mai departe. Eu rămân ferm pe poziția că acest parlament trebuie dizolvat. Rămân ferm pe poziție și cred că marea majoritate a cetățenilor susțin această idee. Cum să declanșăm acest proces, pentru ca următorul președintele să nu aibă altă soluție, decât semnarea decretului de dizolvare a Parlamentului. Noi vom propune măsuri legale”, a precizat Igor Dodon.

Amintim că recent, doi deputați din PD au fost excluși din partid, însă aceștia au declarat că nu vor părăsi majoritatea parlamentară.


Pub