00:19:37 20.04.2024
Stiri

Statul care mai are doar 19 pacienți cu COVID-19 în stare gravă, deși nu a impus practic deloc restricții

Actualitate 01.09.2020 09:48 Vizualizări1544 Autor: Ziarul National
Statul care mai are doar 19 pacienți cu COVID-19 în stare gravă, deși nu a impus practic deloc restricții


Suedia are, în acest moment, doar 19 pacienți cu COVID-19 internați în secțiile de terapie intensivă. Cunoscută pentru abordarea sa total diferită față de cea a altor state în lupta cu epidemia de coronavirus, permițându-le oamenilor să trăiască aproape normal, cu magazine, restaurante și multe dintre școli deschise, Suedia a constatat că strategia sa nu a fost neapărat una de succes. În acest moment, bilanțul infectărilor în țara nordică a depășit 84.000 în timp ce numărul victimelor a trecut de 5.800, potrivit datelor dinsponibile, la ora redactării acestei știri, pe site-ul worldometers.info.Totuși, potrivit aceleiași surse, în prezent, doar 19 pacienți diagnosticați cu COVID-19 din Suedia se află în stare gravă.

Numărul de decese înregistrate în perioada ianuarie-iunie este cel mai mare din Suedia, din prima jumătate a unui an începând cu 1869, când ţara a fost lovită de foamete şi 55.431 de oameni au murit.

De la începutul pandemiei de coronavirus, 2.569 de pacienți au fost internați în secțiile de terapie intensivă din această țară, potrivit thelocal.se și b1tv.ro.

Auutoritățile îi sfătuiesc pe cetățeni să rămână acasă dacă prezintă simptome specifice infectării cu SARS-CoV-2, chiar dacă este vorba doar despre o tuse ușoară sau o durere în gât. De asemenea, suedezii sunt îndemnați să păstreze distanțarea fizică, să lucreze de acasă în măsura în care acest lucru este posibil, să respecte cu strictețe regulile de igienă și să evite vizitele neesențiale la spital sau la persoanele în vârstă.

În același timp, recent, autoritățile suedeze au stabilit noi măsuri de relaxare a restricțiilor impuse pe fondul pandemiei. În acest sens, autoritatea pentru sănătate publică din Suedia a aprobat propunerea Guvernului de a creşte limita pentru publicul evenimentelor mari de la 50 la 500 de persoane. Numărul celor prezenţi la evenimente poate fi mai ridicat dacă locurile sunt numerotate, iar distanţa între persoane este de minimum un metru. Până acum, guvernul de la Stockholm recomanda păstrarea unei distanţe de doi metri pentru a se evita răspândirea coronavirusului.

Speranțele Suediei de a fi atins imunitatea în masă, necesară pentru combaterea pandemiei, nu s-a materializat. Un studiu a scos la iveală faptul că mai puține persoane decât se așteptau autoritățile au dezvoltat anticorpi.

În timp ce oficialii Agenției de Sănătate au subliniat că obținerea imunității în masă nu este un scop în sine, aceștia au afirmat de asemenea că strategia autorităților este de a încetini răspândirea pandemiei pentru a nu copleși sistemul de sănătate, nu suprimarea virusului.

Un studiu a arătat că doar aproximativ 6,1% dintre suedezi au dezvoltat anticorpi, cu mult sub niveluri considerate suficiente pentru a obține imunitate în masă chiar parțială.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md