05:29:57 25.04.2024
Stiri

DOC // Angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat, implicați în asigurarea securității la nunta premierului Chicu: Un deputat cere explicații de la administrația instituției

Actualitate 01.09.2020 11:47 Vizualizări2638 Autor: Ziarul National
DOC // Angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat, implicați în asigurarea securității la nunta premierului Chicu: Un deputat cere explicații de la administrația instituției


Premierul Ion Chicu a organizat nunta fiului său la finele săptămânii trecute, deși petrecerile sunt interzise în R. Moldova pe timpul stării de urgență în sănătate publică, decretată ca urmare a escaladării situației pandemice.

Mai mult, securitatea la acest eveniment a fost asigurată inclusiv de către angajați ai unei instituții publice - Serviciul Pază și Protecție de Stat, misiunea cărora a fost să țină la distanță de vinăria unde avea loc evenimentul orice jurnalist.

CITIȚI și VIDEO // Primele imagini de la NUNTA care ar fi fost organizată în plină PANDEMIE de socrul mare Ion Chicu. „Imaginați-vă, faci o mare petrecere seara, iar peste trei zile oaspeții tăi stau la „Toma Ciorbă”. Cine vei fi tu după asta?”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, a expediat un demers la adresa Serviciul Protecție și Pază de Stat, solicitând răspuns la mai multe întrebări, după ce ieri a sesizat și Procuratura Generală, solicitând investigarea prim-ministrului pentru abuz de serviciu.

Astfel, administrația Serviciului Protecție și Pază de Stat urmează să răspundă la următoarele întrebări: câți ofițeri SPPS au fost implicați în asigurarea securității la faimoasa nuntă, care a fost temeiul legal de a implica efectivul SPPS la asigurarea securității și ordinii publice la un eveniment privat, de ce au fost blocate drumurile publice, de ce a fost restricționat accesului reprezentanților mass-media în locuri în care aceștia au dreptul să se afle, dar și de ce au fost sechestrate telefoanele mobile ale invitaților la eveniment.

CITIȚI și Premierul Chicu, nuntă pe timp de pandemie, la o vinărie: Este socru mare! „Capacitățile sistemului medical al R. Moldova de a interna noi pacienți cu COVID sunt la limită”

Menționăm că premierul Ion Chicu nu a mai apărut în public de vinerea trecută, când a fost organizată nunta fiului său, acesta ignorând până și sărbătoarea națională Ziua Limbii Române, marcată pe 31 august.

TVR Moldova a anunțat prezența premierului într-o emisiune de la acest post de televiziune în seara zilei de marți.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md