22:46:30 19.04.2024
Stiri

PREZIDENȚIALE // Doi candidați la funcția de președinte al R. Moldova intră, OFICIAL, în cursa prezidențială. Aceștia au cerut CEC-ului eliberarea listelor de subscripție

Actualitate 01.09.2020 12:00 Vizualizări2006 Autor: Ziarul National
PREZIDENȚIALE // Doi candidați la funcția de președinte al R. Moldova intră, OFICIAL, în cursa prezidențială. Aceștia au cerut CEC-ului eliberarea listelor de subscripție


Doi candidați la funcția de președinte al R. Moldova au depus astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) documentele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă, care vor colecta semnăturile necesare pentru înregistrarea în cursa electorală. Este vorba despre Andrei Năstase și Tudor Deliu care au depus la CEC și lista persoanelor împuternicite pentru colectarea semnăturilor.

Potrivit Codului electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult 100 de persoane cu drept de vot. Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susține candidatul la funcția de președinte al R. Moldova, se alege conducătorul grupului și se aprobă lista membrilor acestuia. Grupul de inițiativă poate susține doar un singur candidat la funcția de președinte al R. Moldova, iar membrii unui grup de inițiativă nu pot fi în același timp și membri ai altui grup de iniţiativă.

CEC, în termen de trei zile de la recepționare, examinează dosarul și decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

„Biroul Permanent Central al PLDM l-a desemnat astăzi pe Tudor Deliu în calitate de candidat pentru funcția de președinte al R. Moldova. Tot azi, candidatul desemnat al PLDM a depus la CEC cererea de eliberare a listelor de subscripție, însoţită de lista persoanelor împuternicite pentru colectarea semnăturilor”, se arată într-un comunicat de presă al liberal-democraților.

Tot astăzi, președintele Platformei „DA”, Andrei Năstase, a primit susținerea Consiliului Național Politic al formațiunii pentru a candida la funcția de președinte al R. Moldova.

„Astăzi, 1 septembrie, intrăm cu toții în ultima perioadă și cea mai importantă dinaintea alegerilor prezidențiale preconizate pentru 1 noiembrie. Miza acestui scrutin este atât de importantă, încât va marca, în toate detaliile sale, evoluția societății noastre în anii care vor urma. Unitatea națională realizată în jurul Blocului „ACUM” a fost forța uluitoare care l-a măturat pe Plahotniuc de la putere și din R. Moldova. Eu și colegii mei din Platforma „DA” am avut ideea înființării Blocului „ACUM” și am făcut tot ce a fost omenește posibil ca acest bloc să existe și să funcționeze. Blocul „ACUM” există. Blocul „ACUM” sunt oamenii Moldovei, sunteți voi toți, cei care v-ați săturat să așteptați schimbarea și ați decis ca în această toamnă să o faceți prin implicarea și votul vostru responsabil. Vă chem pe toți lângă mine, lângă Platforma „DA”, lângă Blocul „ACUM”, cele două depozitare recunoscute ale succeselor poporului nostru obținute ca urmare a unității naționale. Pentru că eu sunt unicul candidat cu adevărat independent și liber, sunt candidatul oamenilor, nu răspund la butoanele de comandă ale nimănui, nici din interior și nici din exteriorul țării. Și pentru că, doar făcând alegerea corectă, avem garanția că toți oamenii Moldovei vor avea de câștigat”, a spus Andrei Năstase, în cadrul unui briefing de presă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md