17:16:02 24.04.2024
Stiri

UPDATE // Trei profesori testați POZITIV astăzi. Protest în fața Guvernului, după ce mai multe GRĂDINIȚE și școli au rămas închise: „Noi trebuie să fim la serviciu, dar nu avem cu cine lăsa copiii”. Răspunsul MECC: „Copilul tău, problema ta”

Actualitate 01.09.2020 17:42 Vizualizări1964 Autor: Ziarul National
UPDATE // Trei profesori testați POZITIV astăzi.  Protest în fața Guvernului, după ce mai multe GRĂDINIȚE și școli au rămas închise: „Noi trebuie să fim la serviciu, dar nu avem cu cine lăsa copiii”. Răspunsul MECC: „Copilul tău, problema ta”


UPDATE // Șeful Direcției învăţământ preşcolar, primar şi secundar general din cadrul Ministerul Educației, Valentin Crudu, susține că lucrurile sunt foarte complicate și că părinții ar trebui să aibă mai multă răbdare. Acesta a declarat acum câteva minute că trei profesori au fost testați pozitiv la COVID-19 în ultima zi.

„Astăzi trei profesori au primit testele pozitive”, a spus Crudu în fața protestatarilor.

*********************************************

Zeci de părinți protestează în fața Guvernului, după ce mai multe instituții de educație timpurie, dar și școli au rămas închise pe 1 septembrie. Cei prezenți spun că au stat luni bune acasă și au sperat că măcar pe 1 septembrie se vor deschide toate grădinițele și școlile.

„Noi trebuie să fim la serviciu, dar nu avem cu cine lăsa copii. La serviciu dacă nu vii, atunci ești demis”, spun mamele adunate în fața Executivului.

De asemenea, părinții afirmă că nu are rost ca programul grădinițelor să fie redus la șapte ore.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Natalia Grîu, le-a transmis protestatarilor că procesul educațional a fost reluat astăzi, iar grădinițele se vor deschide treptat.

Din cele 1 398 de instituții de educație timpurie 404 s-au deschis, iar 994 dintre instituțiile de educație timpurie urmează să obțină decizia de redeschidere. În prezent, în aceste instituții se menține comunicarea cu familiile și copiii de la distanță.

Secretarul de stat a mai adăugat că managerii vor decide când se vor deschide grădinițele.

Acest răspuns a nemulțumit protestatarii, deoarece reprezentanții MECC pasează responsabilitatea în altă parte.

Ulterior, secretarul de stat a preferat să le întoarcă spatele protestatarilor și a intrat în clădirea Guvernului.

O tânără mamă a izbucnit în plâns, deoarece nu mai știe ce să facă. „Noi suntem angajați și plătim impozite. Sunt angajată la privat, dar nu o să mă mai țină mult, dacă tot lipsesc de la serviciu. Unde sunteți, stimați părinți? Piața Marii Adunări Naționale trebuia să fie plină acum. Noi nu ne dorim decât să fie deschise grădinițele. Cerem atât de mult? Nu ne rămâne decât să ne facem valizele”, a spus printre lacrimi femeia.

Un alt protestatar a fost nemulțumit că reprezentantul MECC, Valentin Crudu, i-ar fi spus: „Copilul tău, problema ta”. „Cum să înțelegem noi această atitudine din partea statului?”, a întrebat protestatarul.




MECC a comunicat astăzi că din cele 1 252 instituții de învățământ general publice și private în 1 233 de instituții procesul educațional se desfășoară în funcție de modelul ales pentru desfășurarea studiilor. 19 instituții de învățământ vor activa de la distanță dintre care 11 instituții sunt în carantină, iar 8 dintre ele nu și-au reluat activitatea din alte motive.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md