Mesajul rectorului către studenții care încep primul an de studii la Academiei de Studii Economice a Moldovei

belostecinic-2

În contextul începutului noului an universitar în circumstanțe mai puțin obișnuite, dr. hab., prof. univ., academician Grigore Belostecinic, rectorul Academiei de Studii Economice a Moldovei, vine cu un mesaj către studenții primului an de studii.

„Stimați și dragi studenți ai primului an de studii, înmatriculați la Academia de Studii Economice a Moldovei,

Ne-am dorit foarte mult să ne întâlnim față în față pe 1 septembrie pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a pune la cale ceea ce avem de făcut împreună, în anul universitar 2020/2021, care abia începe.

Spre regret, evoluțiile epidemiologice nu ne permit să facem acest lucru, motiv din care vreau să vă adresez, pe această cale, în numele conducerii Academiei de Studii Economice a Moldovei, cele mai sincere felicitări și urări de bine în legătură cu începerea noului și primului pentru voi an de studii în ASEM și, totodată, să vă mulțumesc pentru faptul că în această admitere, având un număr mare de oferte, ați optat în favoarea universității noastre. Și sunt convins că ați făcut o alegere conștientă și ați luat o decizie corectă.

Știu că aveți așteptări foarte mari. Totodată, doresc să vă încredințez că noi, conducerea ASEM, a facultăților, departamentelor, cadrele didactice, întregul personal, vom crea toate condițiile necesare pentru ca voi să deveniți buni specialiști, capabili să vă dezvoltați o carieră profesională de succes, dar și pentru a vă dezvolta ca personalitate, fiind pregătiți pentru viață în calitate de cetățeni ai unui stat liber și democratic. Or, o universitate trebuie să fie astăzi mult mai mult decât o instituție în care se însușește o meserie.

Să știți că numele de student a fost și mai rămâne a fi un ideal pentru fiecare tânăr. Dar eu vă îndemn să nu uitați și faptul precum calitatea de student nu este doar o faimă, dar și o muncă asiduă și plină de mult mai multă responsabilitate:

  • responsabilitate față de părinții voștri, care au investit și vor mai investi mult în voi, dar au și mari speranțe în viitorul vostru;
  • responsabilitate față de cei care v-au instruit în școli și licee, profesorii pe care i-ați avut până în prezent;
  • responsabilitate față de societatea noastră în întregime, care întotdeauna a așteptat de la cei tineri o schimbare spre mai bine, spre o viață mai bună;
  • responsabilitate față de viitorul vostru și al copiilor voștri.

Totodată, nu voi greși dacă voi accentua că succesul fiecăruia dintre Dumneavoastră va depinde de efortul personal pe care-l veți depune: în educație, cercetare științifică, participări la numeroase conferințe, activități extracurriculare, de voluntariat etc. O veche zicală spune: «Succesul este o călătorie, nu o destinație»”. Iată de ce va trebui să depuneți eforturi cât mai mari pentru ca viața de student să vă fie cu mult folos și de neuitat.

Să fim parteneri în construirea acestui succes și să parcurgem împreună o parte din calea lungă a succesului vostru: noi, profesorii și voi, studenții noștri. Sunteți cea mai mare avuție a instituției noastre și ne dorim să fiți bine instruiți, ambițioși, insistenți, harnici, activi și cu perspective mari de viitor.

Și chiar dacă începem anul de studii cu învățământ la distanță (online), să știți că ne dorim foarte mult să ne revedem cât mai curând posibil în sălile de studii ale ASEM, luminoase, încăpătoare, bine dotate și care sunt în așteptarea voastră. Aveți grijă de sănătatea voastră! Totul va fi bine!

Nu-mi rămâne decât să vă urez drum bun pe calea care ați ales-o, dragi studenți!

Să folosiți la maximum acele oportunități și posibilități pe care vi le oferă anii de studenție, cea mai frumoasă și interesantă perioadă din viața unui om.

Succese tuturor!

Cu înaltă considerațiune și urări de sănătate,

Gr. Belostecinic, rector ASEM.”


Acest material a fost scris și redactat de echipa ASEM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoASEM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente