(foto) Lista localurilor bio-friendly din Chișinău. Unde poți mânca sănătos și gustos

FotoJet (43)

Vrei să ai dejunuri savuroase care să te ajute să începi ziua frumos? Sau cine delicioase care să pună punct aromat peste zi? Echipa #diez îți sugerează o listă cu locații bio-friendly din Chișinău, unde poți gusta din toate bucătăriile lumii, având meniu divers și pe placul oricărui gurmand adevărat.

# Vegan Phi

Vegan Phi este primul restaurant Vegan & Vegetarian din Republica Moldova, astfel, cei care au exclus din viața lor carnea și produsele de origine animalieră, pot găsi aici o varietate bogată de bucate vegetariene.

Locație: Chișinău, str. Mihai Eminescu 55

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vegan Phi Restaurant (@veganphi)

# Gastrobar

Muzică bună, atmosferă drăguță și bucate selecte, toate le puteți găsi la Gastrobar. Acum de atmosfera unică de la restaurant se pot bucura și vegetarienii. Localul are un meniu întocmit special pentru cei ce nu consumă produse animaliere.

Locație: Chișinău, str. Alexandru Bernardazzi 66

# BIOrganic Raw Cafe

BIOrganic Raw Cafe este un local din Chișinău unde se mănâncă nu doar delicios, ci și sănătos. Aici găsiți o varietate de burgeri vegani și plini de savoare, lapte – doar vegetal și doar proaspăt preparat de BIOrganic, deserturi – sănătoase și aromate și toate felurile de mâncare – sățioase și ușoare –, pe care le poți servi la fața locului sau lua cu tine. De asemenea, se propune o diversitate mare de uleiuri, semințe, pâine și chiar produse cosmetice.

Meniul este completat cu superalimente pentru o doză binevenită de sănătate și energie și oferă oaspeților și cumpărătorilor doar ingrediente alese cu grijă de la producători organici.

Locație: Chișinău, str. Mihai Eminescu 39A

https://www.instagram.com/p/CBdi0I8Dux4/

# Oliva Verde

Meniul bogat cu produse vegane care include smoothie-uri, deserturi, pizza, limonade de casă. De asemenea, Oliva Verde bucură gurmanzii cu un meniu ayurveda, care include bucate vegetariene preparate după rețete indiene curative străvechi. Ayurveda sau bucătăria vegetariană indiană este probabil cel mai vechi sistem de nutriție și tratament naturist din lume. Bucatele ayurveda sunt mult mai atrăgătoare prin gustul exotic, aroma, textura şi culoarea deosebită.

În bucatele Oliva Verde este folosit și untul topit ghee, fiindcă Ayurveda spune că ghee-ul conține energia pură a soarelui și înlătură afecțiunile care sunt provocate de deficitul energiei soarelui în organism. Kitchari este cea mai buna idee de consumat atunci când vrei să ții o cură de detoxifiere.

Locație: Chișinău, str. Alexei Șciusev 47

https://www.instagram.com/p/B78Lcc7BTF9/

# SINCER Gastromarket

SINCER Gastromarket este o cafenea cu un design interior cald și cu o terasă plăcută. Pe lângă cele enumerate, la SINCER găsiți și un magazin de alimente sănătoase și o brutărie cu pâine pe bază de maia.

Meniul este la drept vorbind sănătos și extrem de delicios, pentru că la SINCER la micul dejun vei putea gusta clătite de spanac sau terci de speltă. De asemenea, poți savura și din supa cremă de broccoli cu brânză topită și multe alte bucate sănătoase din produse bio de la producătorii locali și ingrediente rare de import.

Totodată, la SINCER poți gusta limonade și smoothie-uri fără zahăr, precum și băuturi de la Sincer Summer Drinks, un meniu special de vară de la barmanul-șef Sergiu Bojescu. Acesta include cafea Dalgona cu macha verde, fistic și cocos, precum și alte băuturi interesante.

Locație: Chișinău, str. Mihai Eminescu 50

https://www.instagram.com/p/CEbJ0gLDYeP/

# Rozmarin Cafe

Rozmarin Cafe este un local unde vă puteți alinta papilele gustative cu preparate rafinate din diverse bucătării ale lumii. Aici poți gusta bucate italiene de-a dreptul savuroase, iar uneori în weekend se organizează petreceri în stil spaniol, bucătarul-șef pregătind la terasa localului, renumita paella cu fructe de mare.

Rozmarin Cafe este eco-friendly, iar toate deșeurile sunt predate spre reciclare, iar dacă vei avea cu tine un lunchbox, o caserolă sau un termos, vei beneficia de o reducere de 5 % la comanda la pachet.

Locație: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202

https://www.instagram.com/p/CDN3pFcDevY/

# Crosta Breakfast&Bakery

Meniu multicultural pentru că aici puteți găsi smorrebrod-uri scandinave, supă thailandeză, salată libaneză cu miel sau pui marocan. Dejunurile la Crosta sunt delicioase, despre asta vorbesc și recenziile oaspeților.

De asemenea, acum puteți găsi Crosta Breakfast&Bakery și la Teatrul Gastronomic din Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt. Meniul dejun poate fi servit (atenție!) toată ziua și include: brioșe, vafe, papanași cu diverse umpluturi, terci dulce sau sărat.

Locație: Chișinău, str. Miron Costin 13/7

https://www.instagram.com/p/B6GjzBrhvSz/

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente