fbpx

Maratonul online al Teatrului Eugene Ionesco se încheie cu șase spectacole celebre. Când și unde le poți vedea?

Maratonul online al Teatrului Eugene Ionesco se încheie cu șase spectacole celebre. Acestea vor fi difuzate în perioada 2-7 septembrie pe pagina de YouTube a instituției culturale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Miercuri, 2 septembrie, ora 17.00 – Deschiderea stagiunii
de Mihail Sebastian

Monospectacolul cu Andrei Sochircă, artist al poporului, poate fi văzut aici.

Joi, 3 septembrie, ora 17.00 – O istorie foarte simplă
Melodramă de Maria Lado, în regia lui Petru Vutcărău

Piesa „O istorie foarte simplă” este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea – singura fiică a unui cuplu înstărit, el – orfan de mamă și cu un tată alcoolic. Dragostea le este, evident, interzisă – un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre… viitorul nepot.

Vineri, 4 septembrie, ora 17.00 – Woyezek – dramă
de Georg Buchner, în regia lui Florin Vidamski
și scenografia Cristinei Milea

„Woyzeck” este povestea tragică a unui soldat, măcinat de propriile halucinații și torturat de societatea violentă în care trăiește.

Sâmbătă, 5 septembrie, ora 17.00 – Căldură în noiembrie – melodramă de Yana Dobreva, în regia lui Petru Vutcărău

Un spectacol despre dragoste, trădare, iubire, prietenie, dar și despre ceea ce ne doare cel mai mult – plecatul de acasă. Nu există familie în Republica Moldova care să nu fie afectată de această problemă, vrei să capete un sens viața ta și pentru asta sacrifici multe lucruri. Teatrul nu dă răspunsuri la aceste întrebări, el vine să pună întrebări și deja de fiecare în parte depinde de alegerea pe care o va face. Piesa v a putea fi văzută aici.

Duminică, 6 septembrie, ora 11.00 – Pasărea albastră (spectacol pentru toate vârstele)  – feerie de Maurice Maeterlinck, în regia Antoninei Dobroliubova

Spectacolul relatează istoria a doi frați, Mytyl și Tyltyl, care pornesc în căutarea fericirii. Calea lor e periculoasă si plină de aventuri. Cei doi reușesc să înfrunte multe obstacole, călătorind nu doar în spațiu, ci și în timp. Ei vizitează trecutul și viitorul; ajung în țări fantastice și pline de vise. Prin prisma acestei istorii veți cunoaște cum trebuie să vă acceptați și să vă descoperiți, dar și cum să vă înțelegeți cu cei din jur, iar Mytyl și Tyltyl vă vor lumina această cale. Spectacolul va putea fi văzut aici.

Luni, 7 septembrie, ora 17.00 – Capra cea bună,lupul cel rău, iedul cel mic și cumătra caprei – comedie muzicală 16+ de Matei Vișniec, în regia lui Petru Vutcărău

Cu toți cunoaștem povestea lui Ion Creangă „Capra cu trei iezi” și finalul acesteia, nu-i așa? Cu ce e mai bună capra decât lupul? A făcut bine sau nu că s-a răzbunat? Oare de ce viața e atât sucită? De ce uneori adulții se comportă ca niște năuci, lipsiți de judecată? Ce rost are viața dacă nu mai poți avea încredere în nimeni ? Acestea sunt întrebările pe care și le pune iedul cel mic, rămas în viață! Spectacolul va putea fi vizionat aici.

Urmăriți pagina Eugene Ionesco pentru a fi la curent cu alte noutățile din viața teatrului.

Articole asemănătoare

Back to top button