fbpx

foto | Fără baloane și flori, doar cu măști și ghiozdane pe spate. Cum au „sărbătorit” 1 septembrie elevii unor licee din Chișinău?

Dacă în fiecare an erau obișnuiți să se îmbrățișeze cu dor, să dăruiască flori și să se bucure de baloane colorate, în acest an, elevii din Moldova au sărbătorit altfel prima zi de studii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astăzi, tinerii de la mai multe licee au fost surprinși purtând măști și mănuși de protecție. Dacă unii au reușit să sărbătorească Ziua Cunoștințelor la școală, văzându-și colegii, profesorii și realizând fotografii, alții au trebuit să se bucure de această zi „virtual”, de acasă.

În mai multe imagini, trimise pe adresa portalului nostru, putem observa emoția elevilor care s-au revăzut după vacanță, dar și acea lipsă de interacțiune, cauzată de distanța socială – obligatorie pe timp de pandemie.

Pentru ZUGO, mai mulți elevi – care au decis să-și păstreze anonimatul – au spus că măsurile întreprinse pe timp de pandemie sunt exagerate. Mai mult, unii dintre ei nu s-au arătat prea încrezuți în ceea ce privește redeschiderea instituțiilor, menționând că – în opinia lor – școlile se vor reînchide până în octombrie.

Și pe rețelele de socializare am citit mai multe opinii critice referitoare la situația în care se află educația.

„Așa priveliște stranie… ies copiii de clasa 1 în rând, frumușel, cu măști pe față. În fruntea coloanei merge profesoara echipată cu vizieră și mănuși. Iar de după poartă, zeci de părinți se îmbulzesc așteptându-și odraslele fără vreun accesoriu de protecție. Oare cât ne va ține?”, a scris pe pagina sa de Facebook Ion Andronache, tată a trei copii.
„Ce folos că în grădinițe/școli se vor respecta regulile pe timp de pandemie, dacă nu poți avea nici strop de încredere în părinți că vor face la fel, mai ales la noi, unde fiecare al doilea se teme să nu fie cipuit.

Imagini realizate în liceele Mihail Kogălniceanu, Gaudeamus și Spiru Haret:

Foto: ZUGO

Articole asemănătoare

Back to top button