/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Troleibuze doar pentru copii. Picii de la grădiniță, elevii, dar și studenții au călătorit cu troleibuze speciale destinate deplasării spre școală

missing
01 septembrie 2020, ora 20:58

Ca să nu se înghesuie în transportul public, elevii și studenții au avut parte de propriile troleibuze și autobuze. În capitală, fiecare al patrulea mijloc de transport a fost destinat doar acestei categorii de pasageri. Noile reguli se aplică însă doar pentru dusul spre școală, în timp ce revenirea este la alegerea fiecăruia. Mai puțin încântați de modificări erau cei care se grăbeau la serviciu, dar nu au fost lăsați să urce.

Cătălin GORIA, REPORTER TV8: „Troleibuzele destinate copiilor, care merg la școală ori grădiniță sunt marcate cu indicatoare speciale. Spre exemplu, acest troleibuz de pe ruta numărul 22 are afișat pe parbriz două indicatoare care permit călătoria doar a copiilor și a însoțitorilor.”

Chiar dacă în stațiile de așteptare era multă lume, care aștepta să intre în troleibuze, taxatorii și șoferii au avut grijă să selecteze călătorii.

Noi plecăm la școală putem să urcăm? -Da, ca să fie clar pentru copii și însoțitorii lor. Vă rog frumos, studenții elevii, la grădiniță părinții cu copii.”

Cei care s-au grăbit să urce în troleibuz, dar s-au trezit cu ușa închisă în nas, ne-au spus că nu au știut despre acest proiect.

„Au spus că e pentru copii și gata, n-am știut.”

Era ora opt dimineață când am urcat în unul dintre troleibuzele destinate elevilor și studenților. Pe scaune erau doar câțiva tineri, care spun că nu-și amintesc să fi călătorit vreodată atât de liber cu troleibuzul prin capitală.

Când ultima dată ați mers atât de liber în transportul public? – Niciodată. Acum este foarte bine.”

Totuși, mulți părinți au preferat să meargă pe jos, profitând de timpul liber pentru a mai discuta cu cei mici despre revenirea în bănci.

E aproape școala și circulăm pe jos.”

„Noi nu avem nevoie de rută, trecem drumul și suntem la școală.”

Odată cu începerea anului școlar, troleibuzele și autobuzele din capitală circulă după un regim special. Începând cu ora 6.50 și până la ora 9.00, fiecare al patrulea troleibuz de pe rutele 8, 10, 22, 24 și 25 va sta la dispoziția elevilor, studenților și a celor care merg la grădinițe. La fel se întâmplă și cu autobuzele de pe rutele 5, 19, 23 și 26.

Reporter: Cătălin GORIA
Reporter: Sergiu CIUBARU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram