‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPiața mondială agricolă: Majorări de prețuri pentru mai multe culturi

Piața mondială agricolă: Majorări de prețuri pentru mai multe culturi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Piața Europeană

Vineri, piețele europene s-au consolidat, iar operatorii nu au îndrăznit să deschidă noi poziții decât în ​​weekend. Condițiile meteo actuale foarte uscate din SUA și Argentina atrag atenția operatorilor, indicând posibilitatea revizuirii estimărilor recoltelor ce urmează a fi obținute în aceste două țări.

Potrivit Agritel, un alt element de sprijin al pieței este cererea din China, care se reflectă în achizițiile semnificative de soia și porumb, în ​​special din SUA.

Pe scena internațională, SUA a anunțat, de asemenea, noi vânzări de 324.032 tone de porumb într-o direcție nespecificată.

Raportul StatCan a fost publicat ieri. Operatorii se așteaptă ca recolta de grâu din Canada să fie de aproximativ 35 de milioane de tone, inclusiv 6,5 milioane de tone de soiuri de grâu durum. Se așteaptă ca producția de canola să fie de aproximativ 20 de milioane de tone.

Ministerul German al Agriculturii a estimat recolta de grâu la 21,88 milioane de tone, în scădere cu 5,1% față de anul trecut, în principal din cauza scăderii suprafețelor semănate, în timp ce randamentele sunt destul de ridicate, spre deosebire de Franța. Producția de rapiță în Germania este estimată la 3,51 milioane de tone, în creștere față de anul trecut, în timp ce producția de orz furajer a scăzut cu 9,4% la 8,84 milioane de tone.

‹ adv ›

Comisia Europeană și-a revizuit estimarea privind producția de grâu moale pentru 2020 în UE (cu excepția Marii Britanii) la 113,5 milioane tone, comparativ cu 116,6 milioane tone luna trecută.

Piața SUA

Piețele americane nu s-au schimbat mult vineri, cu excepția majorării prețurilor pentru soia, din cauza temperaturilor îanlte și secetei, în special în Iowa. Revizuirea estimărilor culturilor este combinată cu o activitate redusă de export, în principal către China.

‹ adv ›

Fondurile s-au reactivat, devenind vineri neto-cumpărători pentru 3.500 loturi de porumb și 12.500 loturi de soia. De asemenea, au fost vânzători a 2500 de loturi de grâu.

96% din suprafețele cultivate din Iowa sunt afectate de lipsa de umiditate, din care 61% se află în condiții de stres, în creștere față de 45% săptămâna trecută. Acest lucru, combinat cu daunele provocate de uraganul Derecho, menține prețurile în creștere.

Piața regiunii Mării Negre

La data de 27 august, producătorii ruși au recoltat 29,4 milioane de hectare (+ 2,3 milioane de hectare față de 2019), circa 95,2 milioane de tone de cereale (+ 14 milioane de tone față de anul trecut).

Grâul a fost recoltat în cantitate de 70 de milioane de tone de pe o suprafață de 20 de milioane de hectare. Acesta este considerat a fi un record. Randamentul mediu a început să scadă treptat de la mijlocul lunii august, iar astăzi este de 3,53 t/ha.

Orzul a fost deja recoltat de pe o suprafață de 17,5 milioane de tone. Recoltarea de floarea soarelui și soia abia începe, așa că este prea devreme pentru a trage concluzii cu privire la potențialul pentru 2020.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că semănatul culturilor de toamnă este realizat într-un ritm mai rapid decât în anul trecut – 2 milioane de hectare au fost deja semănate.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›