‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleViticultor: Prețul oferit pentru strugurii tehnici este prea mic, mulți vor abandona afacerile

Viticultor: Prețul oferit pentru strugurii tehnici este prea mic, mulți vor abandona afacerile

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mai multe fabrici de producere a vinurilor din regiunea de sud a țării au anunțat prețurile oferite pentru strugurii tehnici. Potrivit producătorilor, vinăriile din regiunea raionului Comrat au anunțat prețuri de circa 3,70 lei/kilogram fără TVA și 4,20 lei cu TVA.

Potrivit producătorilor, prețurile anunțate și de alte vinării nu au depășit pragul de 4-4,20 lei per kilogram și aceasta se întâmplă în condițiile în care fermierii se așteaptă la recolte mult mai scăzute comparativ cu anii precedenți.

„Am realizat o estimare a recoltei în dependență de greutatea strugurilor și numărul acestora pe butuci. Recolta ar fi cu circa 50-60% mai scăzută comparativ cu anii precedenți. Fabricile ne-au anunțat prețuri de puțin peste 4 lei. Recoltarea a început. Noi așteptam prețuri de minim 5 lei. Plantațiile de vie riscă să fie abandonate de producători. Avem nevoie de brațe de muncă, sunt o sumedenie de lucrări ce trebuie realizate, iar acestea costă. Prețul este foarte mic. Real, analizând prețul vinului, dar și cheltuielile pe care le suportăm la producere, un kilogram de struguri trebuie să fie vândut la prețul de minim 9-10 lei ”, ne-a spus Gheorghe Mațcu, viticultor.

Soiul Cabernet anul 2020

Nu este primul an în care producătorii de struguri tehnici sunt nemulțumiți de prețurile oferite, iar mai mulți din aceștia pe parcursul anului trecut ne-au anunțat că abandonează afacerile din motiv că nu sunt rentabile.

Dacă prețurile oferite pentru strugurii de soiuri tehnice în regiunea în care vă aflați diferă de cele indicate, vă rugăm să le indicați, pentru a le include în acest articol și oferi mai multe detalii fermierilor.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›