image
Sursa foto: AP

„Limba mamei, limba natală, limba poporului nostru, limba noastră”; Cum Dodon fuge ca dracul de tămâie de limba română

De sărbătoarea națională „Ziua Limbii Române”, președintele Igor Dodon evită să spună ce limbă vorbește. În mesajul de felicitare adresat cetățenilor, șeful statului a găsit tot felul de calificative pentru limbă - „limba mamei, limba natală, limba poporului nostru, limba noastră”.

Ulterior, Dodon prinde la curaj și abordează și subiectul denumirii limbii. În opinia sa, majoritatea cetățenilor preferă să spună despre limbă că e „moldovenească”, iar „mulți alți concetățeni” - limba română.

„Stimați concetățeni, vă felicit cu prilejul frumoasei sărbători naționale – Limba Noastră! Fie ca limba mamei, limba natală, limba poporului nostru să fie cultivată, prețuită și studiată cu dragoste și pietate. Și să o cunoască bine fiecare locuitor al țării. Voi aminti ceea ce am spus și în alți ani: să ne mândrim că noi vorbim una dintre cele mai frumoase limbi din lume. Fie că îi spunem moldovenească (așa cum preferă majoritatea moldovenilor), fie că îi spunem română (așa cum preferă mulți alți concetățeni) – e aceeași limbă și e a noastră. Nu trebuie să ne dezbine limba care, de fapt, ne unește. Contează mai mult esența și magia acestei limbi: contează cum o rostim, cum gândim în limba noastră, cum ne facem plăcută vorbirea, cum reușim să dialogăm prin ea și să ne construim un viitor mai bun cu ajutorul ei”, spune Dodon în mesajul de felicitare.

Șeful statului a fost luat la rost de mai mulți internauți care l-au sfătuit să spună tranșant în ce limbă vorbește, iar alții i-au amintit că și mama sa a fost profesoară de limba română.

„Limba română e limba mamei matale, a copiilor dvs și a țării în care sunteți un pic președinte. Fii curajos, vorbește românește!”

„Limba noastră se numește „Limba Română”, văd că „ați uitat” să menționați în postare.”

„Eu nu văd în textul președintelui care este limba noastră după părerea lui? Sau el are mai multe limbi? Să scrii așa un text fără să scrii care este limba noastră... Vai de capul personalitatea asta... ”

Stimați concetățeni, vă felicit cu prilejul frumoasei sărbători naționale – Limba Noastră! Fie ca limba mamei, limba... Publicată de Igor Dodon pe Luni, 31 august 2020

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: