(video) CMC, în ședință extraordinară. Aleșii locali au votat proiectul privind redeschiderea școlilor și grădinițelor

Aleșii locali din Consiliul municipal Chișinău s-au întrunit în ședință extraordinară, la această oră. Pe ordinea zi figurează 5 subiecte. Totodată, consilierii au votat includerea amendamentului propus de liberala Veronica Herța, privind raportul despre situația la Stația de epurare.

Foto: UNIMEDIA

(update 14:35) Consilierii municipali au aprobat proiectul cu privire la anularea deciziei Consiliului municipal Chișinău nr. 9/21-5 din 16.01.2019, care prevedea demolarea cinematograful Gaudeamus. Decizia de a anula hotărârea anterioară a venit după ce Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare a depistat mai multe neconformități în documentația de urbanism, ca urmare a reexaminării planului urbanistic zonal. Decizia votată de CMC poate fi contestată în instanța de contencios administrativ, în termen de 30 de zile.

Anularea deciziei CMC nr._9-21-5 din 16.01.2019 by UNIMEDIA on Scribd

(update 13:55) Aleșii locali au votat 3 amendamente la proiectul privind redeschiderea școlilor și grădinițelor din mun. Chișinău, începând cu 1 septembrie, precum și proiectul în totalitate, cu 41 de voturi pro și 2 abțineri.

(update 13:50) Aleșii locali au votat ca bază proiectul privind redeschiderea școlilor și grădinițelor, începând cu data de 1 septembrie. Pentru au votat 33 de consilieri, iar doi s-au abținut.

(update 13:05) Andrei Năstase a propus sancționarea consilierei Silvia Grigoreva (PSRM) cu „chemare la ordine”. Propunerea nu a acumulat suficiente voturi.

(update 12:55) Consilierii municipali au revenit în ședință, însă potrivit lui Andrei Năstase, nu s-a ajuns la un consens în privința proiectului cu privire la reluarea activității instituțiilor de învățământ. Aleșii locali propun amendamente la proiect.

(update 12:15) Consilierii municipali au luat o scurtă pauză, pentru a discuta în cadrul fracțiunilor și a se consulta cu juristul Primăriei.

(update 12:15) Consilierii municipali au discutat mai bine de o oră dacă este de competența lor să decidă redeschiderea școlilor și grădinițelor. Conform consilierilor PAS, PL și Forța Nouă, această decizie nu trebuie votată în CMC. Aceștia consideră că în așa mod, Guvernul și Primăria pasează consilierilor responsabilitatea privind educația și sănătatea copiilor.

(update 11:10) Angela Cutasevici prezintă proiectul cu privire la reluarea activității instituțiilor de învățământ.

(update 10:20) Reprezentanta Direcției generale asisteță socială și sănătate a prezentat informații actualizate privind situația epidemiologică în mun. Chișinău. Potrivit acesteia, numărul de îmbolnăviri rămâne a fi în continuare alarmant. Până astăzi, în municipiu au fost confirmate 15.125 de cazuri de infectare cu Covid-19. Din numărul total al celor infectați, 804 sunt copii.

(update 10:00) Fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău are un nou consilier. Este vorba despre Tatiana Corcimari, care a luat locul alesului local Iurie Harmelin, decedat la începutul lunii august.

Urmăriți live, pe UNIMEDIA:

Iată subiectele incluse pe ordinea de zi:


Pub