(video) Platforma DA: „PAS și partidul Șor au votat împotriva lui Andrei Năstase în ședința CMC”

De Ziua Limbii Române, liderul Platformei DA, Andrei Năstase a fost ales să prezideze ședința extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău. Foștii parteneri de bloc, Partidul Acțiune și Solidaritate, dar și partidul Șor au votat împotriva candidaturii acestuia.

Foto: captură

„Astăzi, în debutul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, consilierii fracțiunilor Pas şi Şor au votat împotriva propunerii de a-l numi pe Andrei Năstase preşedinte al şedinţei CMC. Consilierii respectivi au motivat prin faptul că ar fi rândul PD să conducă ședința, propunându-l pe consilierul Nedelea de la PD. Totuși, Andrei Năstase a fost desemnat în această calitate, Nedelea părăsind ședința CMC la 10 minute de la începutul acesteia”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.

„Astăzi, de Ziua Limbii Române, ar fi bine să căutăm în inimile noastre un bob de dragoste, un fior față de identitatea noastră națională, față de limba noastră română, cea care ne-a fost cântată în versuri de Mihai Eminescu, Alexei Mateevici sau așternută în gânduri de inegalabilul Emil Cioran care spunea, acum mai bine de 50 de ani, că noi, românii, "nu locuim într-o ţară, locuim într-o limbă. Patria asta înseamnă şi nimic altceva." Tot așa spunea și Nichita Stănescu – Patria mea este Limba română!

Iată de ce gândul meu pentru toți cei care astăzi sărbătorim Ziua Limbii Române este unul de unitate și respect, toleranță și bunăvoință, modestie, onoare și prețuire pentru tot ceea ce acum înseamnă român și românește, pentru limbă, tradiție, credință și, nu în ultimul rând, spiritualitate”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

„Cu ocazia Zilei Limbii Române, închei scurtul meu mesaj cu două strofe din opera marelui nostru poet național, Grigore Vieru:

„În aceeași limbă Toată lumea plânge, În aceeași limbă Râde un pământ. Ci doar în limba ta Durerea poți s-o mângâi, Iar bucuria S-o preschimbi în cânt.

În limba ta Ţi-e dor de mama, Şi vinul e mai vin, Şi prânzul e mai prânz. Şi doar în limba ta Poți râde singur, Şi doar în limba ta Te poți opri din plâns.

La mulți ani, tuturor!”, a adăugat liderul Platformei DA.

CMC s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară, la care va examina mai multe subiecte, printre care situația la cinematograful Gaudeamus, care se demolează, dar și pregătirea instituțiilor de învățământ pentru noul an de studii, ce începe mâine.

Anterior, Andrei Năstase a prezidat ședința CMC la care s-a înregistrat un număr record de decizii adoptate vreodată de către aleșii locali.


Pub