Trei persoane, răpuse de noul coronavirus. Cea mai tânără dintre victime avea 57 de ani

Trei persoane au decedat în urma complicațiilor cauzate de Covid-19, în ultimele 24 de ore, anunță Ministerul Sănătății. Persoanele, cu vârstele cuprinse între 57 și 85 de ani, sunt din municipiul Chișinău și din raionul Ungheni.

Foto: UNIMEDIA

În primul caz este vorba despre o femeie de 85 de ani, din mun. Chişinău, internată la SCM „Gheorghe Paladi”, pe 18 august. Comorbidităţi: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială gr. II-III.

Un alt deces a fost înregistrat în aceeași instituție medicală, fiind vorba despre un bărbat de 57 de ani, din mun. Chişinău, care fusese internat pe 27 august. Comorbidităţi: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială gr. II, obezitate gr. III.

Un alt bărbat de 69 de ani, din r-nul Ungheni, internat la IMSP SR Ungheni pe 19 august, a murit în urma complicațiilor provocate de noul virus. Acesta suferea de diabet zaharat, nefropatie diabetică și cardiopatie ischemică.

Astfel, bilanțul deceselor cauzate de Covid-19 a ajuns la 995 în Moldova, de la începutul pandemiei.

Totodată, astăzi au fost înregistrate alte 220 de cazuri noi de infectare cu Covid-19, numărul total al celor bolnavi ajungând la 36.920.


Pub