(foto) Un parc de distracții din Tokyo și închide ușile după aproape un secol de activitate

2020-08-31T084834Z_1308019370_RC2WOI9XHIP0_RTRMADP_3_HEALTH-CORONAVIRUS-JAPAN-AMUSEMENT-PARK (1)
Foto: Reuters

După 94 de ani de la inaugurare, parcul de distracții „Toshimaen” din Tokyo își încetează luni activitatea, iar o parte din suprafața acestuia va fi transformată în anul 2023 într-un parc tematic „Harry Potter”.

Potrivit AGERPRES, „Toshimaen”, care s-a deschis în septembrie 1926, este unul dintre cele mai mari parcuri de distracții din Tokyo, cu peste 30 de instalații și atracții, printre care se numără un carusel din lemn fabricat în Germania în 1907 și transportat în zonă în 1971.

Reuters

De asemenea, printre atracțiile parcului se află și o piscină în formă de gogoașă, introdusă în 1965, considerată prima piscină din lume de tip „râu leneș”.

Parcul va organiza o „ceremonie finală”, luni seara, pentru a trage cortina peste îndelungata sa istorie.

Clienții, purtând măști de protecție, au format cozi lungi încă de la primele ore ale zilei pentru a intra pentru ultima oară în parcul de distracții.

Mare parte din suprafața de 22 de hectare va fi achiziționată de guvernul metropolitan din Tokyo, care intenționează să construiască un parc. Spațiul verde va fi de asemenea utilizat drept adăpost de urgență în eventualitatea unui dezastru.

Reuters

Noul parc tematic „Harry Potter”, prevăzut să fie deschis în prima jumătate a anului 2023 pe o suprafață de aproximativ 30 000 de metri pătrați, va cuprinde scene și costume din filmele bazate pe celebrele romane din seria cu același nume scrisă de autoarea britanică J.K. Rowling.

Acesta va fi al doilea parc tematic „Harry Potter”, după Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter, care a fost inaugurat în Marea Britanie în 2012.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente