Pediatrul Mihai Stratulat organizează marți un protest pentru redeschiderea instituțiilor de învățământ în regim normal: „Nu mă tem de boală, tare vreau la școală”

Irina Odobescu
31/08/2020
tribuna.md

Pediatrul Mihai Stratulat a anunțat, luni, pe pagina sa de Facebook despre organizarea unui protest în fața clădirii Guvernului de 1 septembrie. Manifestația cu sloganul „Nu mă te de boală, tare vreau la școală” are drept scop redeschiderea tuturor instituțiilor de educație timpurie și activarea instituțiilor primare în regim clasic.

„Luând în considerație că majoritatea studiilor realizate până acum în lume pe Covid-19 au demonstrat că: copii fac boala asimptomatic sau în formă ușoară, iar numărul de receptori ai enzimei de conversie a angiotenzinei 2, receptori care ajută virusul să pătrundă în celulele organismului nostru, la copii este foarte mic, riscul de îmbolnăvire prin reducerea încărcăturii virale este redus, făcând din copii vectorul cel mai slab de transmitere a infecției. Având în vedere că la moment în Republica Moldova avem deja mii de copii care au trecut prin Covid-19, iar la moment copiii se îmbolnăvesc de la părinți, deja este clar că până majoritatea din noi nu vom trece prin Covid-19, astfel obținând o imunitate colectivă, noi nu vom scăpa de Sars-Cov-2”, scrie pediatrul Statulat pe pagina sa de Facebook. 

Medicul mai subliniază că în noiembrie vine sezonul de gripă și situația epidimiologică se va agrava și mai tare. Lipsa de comunicare și socializare are un efectul nociv asupra sănătații mintale a copiilor. El îndeamnă prinții să se solidarizeze și să ceară de la guvernare ca instituțiile de educație timpurie și de învățământ primar să activeze în regim normal, iar părinții care nu sunt de acord ca elevii să vină la școală, să solicite studierea la distanță. 

Irina Odobescu
31/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii