/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Forfotă la unele cămine. Cum are loc cazarea elevilor și studenților

31 august 2020, ora 20:26

Forfotă mare la căminele Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv. Cu bagajele pline cu de toate și însoțiți de părinți, elevii au făcut cozi la poartă. Din cauza pandemiei, administrația a impus un șir de măsuri de protecție, care trebuie respectate. Mai mult decât atât, pentru siguranță, elevii vor fi plasați în carantină timp de 14 zile, anunță directorul instituției de învățământ.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8, „Intrarea în cămin este permisă doar cu masca de protecție. La ușă a fost instalat acest dispozitiv de dezinfectare a mâinilor, iar cu ajutorul acestui termoscanner se măsoară temperatura.”

Pe Oxana Duminica am întâlnit-o la poarta căminului, de mână cu fiica sa.

OXANA DUMINICA: „Fetița merge în clasa a 6-a la Liceul Sportiv și am venit să o aducem la cămin.”

„Îmi place foarte mult sportul, am această ocazie și profit de ea”.

Tot cu mama a venit și Ion. El spune că îi place la cămin și că are condițiile necesare, pentru a-și atinge țelul.

– Fac antrenamente Judo, îmi place foarte mult. – Ce vrei să devii pe viitor?- Un campion la mondiale.

Chiar dacă au fost nevoiți să stea în rând mai mult timp, într-un final au fost cazați. Mama băiatului susține că sunt respectate toate normele epidemiologice.

– Cum sunt condițiile în cămin?- Bune.- Se respectă distanța?- Da, se respectă tot.- Ați completat declarația?- Da sigur, nu a intrat în contact cu nimeni.

Din cauza pandemiei de COVID-19, administrația liceului a luat decizia de a plasa, în carantină timp de două săptămâni, toți elevii cazați în cămin.

ION ROBU, DIRECTOR, LICEUL INTERNAT REPUBLICAN CU PROFIL SPORTIV:„Toți copiii care sunt cazați astăzi vor fi în carantină 14 zile fără să părăsească teritoriul căminului. În odăile în care se cazau câte 3 copii acum se cazează doar 2, în celelalte care se cazau câte patru sunt doar 3.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Tablou total diferit este la căminele studențești. De exemplu, la căminul numărul 16 al Universității de Stat, șuieră vântul. După ce au fost cazați, marea majoritate a studenților a plecat acasă, pentru că primele două săptămâni învață online.”

NELEA URSU, ȘEFA SERVICII STUDENȚEȘTI, USM: „Ieri a fost prima zi de cazare, am cazat studenții de la drept. Toată lumea a fost înțelegătoare, cu măști, au păstrat distanța socială. Practic s-au cazat studenții anului întâi Au primit odaia și au plecat

Potrivit Ministerului Educației, până la data de 11 septembrie studenții vor învăța online, după care vor reveni în bănci.
Reporter: Cătălin GORIA
Imagini: Sergiu CIUBARU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram