/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Premierul, acuzat de abuz în serviciu. Deputat: Ion Chicu ar fi utilizat, la nunta fiului său, pe ascuns, ofițerii SPPS

missing
31 august 2020, ora 21:11

Nunta fiului premierului, care ar fi avut loc vinerea trecută, ar putea fi investigată de Procuratura Generală. Asta după ce un deputat PAS a anunțat că a depus o sesizare în care îl acuză pe Ion Chicu de abuz de putere, pentru că la organizarea ceremoniei el ar fi utilizat, pe ascuns, ofițerii Serviciului Protecție și Pază de Stat, care ar fi blocat accesul oamenilor în zonă. Între timp, Ion Chicu a luat apă în gură. Acesta nu a ieșit de atunci în spațiul public cu o reacție. Consilierul prim-ministrului ne-a întrerupt apelul telefonic.

Într-o postare pe Facebook, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, a anunțat astăzi că a depus o sesizare în adresa procurorului general, Alexandru Stoianoglo. Parlamentarul cere anchetarea premierului Ion Chicu, pe care îl acuză de abuz de putere sau abuz de serviciu, ce se sancționează cu amendă de cel puțin 67 de mii de lei sau cu închisoare de la doi la șase ani.

„La organizarea acestei nunți, el ar fi utilizat pe ascuns ofițerii Serviciului Protecție și Pază de Stat (care s-au prezentat drept agenți de pază particulară), pentru a bloca accesul oamenilor în zona dată. Vă amintesc că acești agenți SPP sunt plătiți din bani publici… Eu totuși îi recomand lui Chicu să nu aștepte răspunsul Procuraturii și să-și dea demisia singur”, a mai scris deputatul.

Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, nu ne-a răspuns la telefon, pentru a ne spune dacă a recepționat sau nu sesizarea. Între timp, și alți reprezentanți ai opoziției consideră că premierul ar trebui să-și dea demisia, dat fiind faptul că nunta a fost petrecută în plină pandemie.

ANDREI NĂSTASE, LIDER PLATFORMA DA: „Premierul a greșit. Într-un stat normal, premierul Chicu trebuia să-și dea demisia. Știm cum reacționează la orice critică și la orice solicitare de demisie”.

MONICA BABUC, DEPUTATĂ PD: „Toată lumea trebuie să se conformeze legii. De la Vlădică la Opincă”.

DORIN CHIRTOACĂ, LIDER PL: „Oamenii mor, iar ei cântă și dansează, și se scaldă la mare”.

Socialiștii însă s-au abținut de la comentarii. Nunta fiului premierului ar fi avut loc în seara zilei de 28 august, la o vinărie din satul Ulmu, în plină pandemie. Asta deși, prin hotărâre de Guvern, semnată tot de prim-ministru, nunțile și cumetriile sunt interzise în această perioadă. Mai mult, la sfârșitul lunii iunie, Ion Chicu a declarat, în cadrul unei emisiuni că, cel mai probabil, ceremonia va fi amânată, pentru a nu supune pericolului invitații.

Nunta e la sfârșitul verii. Vom vedea ce va fi, dar înțeleg că vom anula. Faci o nuntă mare, frumoasă, iar peste trei zile oaspeții tăi stau la Toma Ciorbă. Cine ești după aceasta?”, declara atunci Chicu.

Deși petrecerea a fost una secretă, ulterior, în spațiul online a apărut un video cu presupusul dans al mirilor.

A doua zi, deputatul PAS, Radu Marian, a sesizat Ministerul Afacerilor Interne și Inspectoratul General al Poliției, precizând că la ceremonie au participat peste 100 de persoane. Ofițera de presă a IGP a menționat, pentru TV8, că sesizarea fizic încă nu a fost depusă, iar în cazul în care acest lucru a fost făcut online, instituția o va recepționa mâine la prima oră. Iar ofițera de presă a MAI nu a venit, deocamdată, cu o reacție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram