‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriO livadă de prun - tăiată în semn de răzbunare

O livadă de prun – tăiată în semn de răzbunare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Aproape trei sute de pomi de prun dintr-o livadă din satul Drepcăuți, raionul Briceni îngrijită de compania ucraineană „Drebozaci” au fost tăiați recent de către două persoane, scrie Nordnews.

Potrivit păgubașilor, două persoane înarmate cu drujbe au venit pe furiș și în câteva ore au pus pomii la pământ.

Paznicul plantației de prun a fost martorul acestei fărădelegi. Anterior, acesta susține că ar fi fost avertizat de fostul primar că livada îi aparține, iar cine va călca pe pământul său va avea de suferit.

Câteva zile în urmă a fost domnul Ghenadie Ioxa cu cei de la Cadastru și au măsurat o parcelă de pământ plantată cu prun cu o suprafață de 75 de ari. Acesta a spus să nu mai avem treabă pe acolo. Când am venit ieri dimineața, în jur de ora 09:00, doi băieți tăiau pomii de prun.

Potrivit proprietarilor livezii, până în perioada recoltării nimeni nu a pretins că livada i-ar aparține.

Întreprinderea „Drebozaci” a îngrijit mai mulți ani de toată livada de nouă hectare. În timpul de față vedem că au fost tăiați peste 250 de copaci de prune. Pomii erau frumoși, îngrijiți. Întreprinderea „Drebozaci” a realizat tăierile iarna, aceștia au fost stropiți de mai multe ori . Când noi primăvara am făcut lucrări, nu le-a trebuit la nimeni, iar când prunele erau de strâns, s-au găsit stăpânii.

Potrivit sursei citate, bănuitul a refuzat să ofere comentarii la acest subiect, iar producătorii planifică să depună mai multe plângeri în instanța de judecată.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›