Primăria a pregătit un set de reguli pentru copiii care vor merge la școală sau grădiniță cu transportul special

Primăria municipiului Chișinău informează că a pregătit un set de reguli pentru copii care frecventează instituțiile educaționale din Chișinău și care vor merge cu transportul public la școală sau grădiniță de la 1 septembrie.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, în stație, la așteptarea transportului public, copilul va fi echipat cu mască de protecție și va păstra distanța fizică de 1,5 metri, va urca în troleibuz/autobuz prin ușa din față, destinată doar pentru urcare, în transport va avea grijă ca masca de protecție să-i acopere nasul și gura. La intrare și ieşire își va dezinfecta mâinile. Totodată, copilul se va așeza pe scaun, respectând distanța fizică față de ceilalți pasageri și va evita îmbarcarea în transportul aglomerat.

Aceleași reguli rămân neschimbate și în cazul în care copilul singur sau însoțit de un matur se deplasează cu taxiul ori cu transportul de familie.

Copilul va ajunge la grădiniță/școală, continuând să poarte mască de protecție și să respecte distanța, își va saluta colegii, dar și profesorii de la distanță. La intrarea în instituție, va urma indicatorii/ traseul marcat pentru deplasarea spre sala de clasă sau va fi ghidat de către persoana responsabilă de la intrare, pentru a evita crearea aglomerărilor. La fel, părinții, bunicii sau alte persoane, care însoțesc copiii, îi vor conduce până la punctul de intrare în incinta școlii. Aceștia nu vor intra în clădirea instituției!

Troleibuzele și autobuzele vor fi recunoscute după stickerul mare „Hai la școală!”/ “Hai la grădiniţă!”

În data de 27 august, primăria municipiului Chișinău a decis alocarea mai multor rute de troleibuz și autobuz pentru călătoriile copiilor, elevilor și persoanele care îi însoțesc.

Astfel, cu titlu de pilotare, în intervalul orelor 06:50 – 09:00, fiecare al patrulea troleibuz de pe rutele nr. 8, 10, 22, 24 şi 25 va fi destinat exclusiv pentru transportarea copiilor şi a unui însoţitor (după caz) spre școli şi grădinițe.

În cazul autobuzelor, conform unui orar prestabilit, se vor efectua modificări pentru rutele 5, 19, 23 şi 26.


Pub