Trei oameni de cultură au fost decorați cu Ordinul Republicii, iar mai mulți artiști au primit alte distincții de stat

Cu ocazia Zilei Independenței, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat un decret prin care a acordat distincții de stat mai multor reprezentanți ai culturii moldovenești. Anunțul a fost făcut de Corneliu Popovici, consilierul prezidențial în domeniul educației, culturii și cercetării.

Foto: colaj/facebook/Corneliu Popovici

Astfel, pentru „merite deosebite față de stat, activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale și înaltă măiestrie profesională s-a conferit ”Ordinul Republicii” regizorului Valeriu Jereghi, președintelui Uniunii Teatrale dn Moldova Alexandru Grecu și compozitorului Yan Raiburg. Totodată, titlul onorific „Artist al Poporului” i-a fost acordat solistului formației „Zdob și Zdub” Roman Iagupov.

La fel, prin decretul șefului statului, a fost conferit titlul onorific ”Artist Emerit” soliștilor formației Brio Sonores Mihai Gandraman, Vitalie Maciunschi, Dumitru Mîțu și Veaceslav Timofti.

Titlul onorific ”Artist al Poporului a fost oferit interpretului de muzică populară Igor Rusu pentru „activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale și înaltă măiestrie profesională”.

Titlul onorific ”Maestru în Artă” i-a fost acordat lui Valentin Uzun, fondator și vocalist al orchestrei ”Tharmis”, iar titlul onorific „Artist Emerit” a fost acordat interpreților Constantin Burlacu, Corinei Burlacu și Oliei Tira.


Pub