11:40:17 24.04.2024
Stiri

REGULI elaborate de autorități: Copiii echipați obligatoriu cu mască atunci când urcă în transportul public doar pe ușa din față; Părinții și bunicii NU au voie să intre în școli și grădinițe

Actualitate 30.08.2020 09:28 Vizualizări3617 Autor: Ziarul National
REGULI elaborate de autorități: Copiii echipați obligatoriu cu mască atunci când urcă în transportul public doar pe ușa din față; Părinții și bunicii NU au voie să intre în școli și grădinițe


Primăria municipiului Chișinău a făcut publice reguli care urmează a fi respectate începând cu 1 septembrie și vizează traseul parcurs de copii și însoțitorii lor de acasă și până la școală sau grădiniță.

Autoritățile au decis să scoată pe străzi mai multe rute de troleibuz și autobuz pentru călătoriile copiilor, elevilor și persoanele care îi însoțesc. Transportul va fi recunoscut după inscripția "Hai la școală!".

Iată regulile pentru un „drum sigur spre școală și grădiniță”:

*În stație, la așteptarea transportului public, copilul va fi echipat cu mască de protecție și va păstra distanța fizică de 1,5 metri.

*Va urca în troleibuz/autobuz prin ușa din față, destinată doar pentru urcare.

*În transport va avea grijă ca masca de protecție să-i acopere nasul și gura. La intrare și ieşire își va dezinfecta mâinile.

*Copilul se va așeza pe scaun, respectând distanța fizică față de ceilalți pasageri și va evita îmbarcarea în transportul aglomerat.

*Troleibuzele și autobuzele vor fi recunoscute după stickerul mare „Hai la școală!”/ “Hai la grădiniţă!”.

*Aceleași reguli rămân neschimbate și în cazul în care copilul singur sau însoțit de un matur se deplasează cu taxiul ori cu transportul de familie.

*Copilul va ajunge la grădiniță/școală, continuând să poarte mască de protecție și să respecte distanța.

*Își va saluta colegii, dar și profesorii de la distanță. La intrarea în instituție, va urma indicatorii sau traseul marcat pentru deplasarea spre sala de clasă sau va fi ghidat de către persoana responsabilă de la intrare, pentru a evita crearea aglomerărilor.

*Părinții, bunicii sau alte persoane, care însoțesc copiii, îi vor conduce până la punctul de intrare în incinta școlii. Aceștia nu vor intra în clădirea instituției.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md