/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Protestele iau amploare la Minsk: Lukașenko a scos blindate pe străzi și a fost surprins iar cu un pistol

missing
30 august 2020, ora 19:14

Protestele iau amploare la Minsk, capitala Belarusului, acolo unde azi oamenii au ieși din nou masiv în stradă. Forțele de ordine au format cordoane pentru a interzice accesul în zona Pieței centrale, iar autoritățile au desfășurat în capitală un un dispozitiv poliţienesc şi militar masiv, înaintea începerii manifestației. Mai mult, pe străzi au fost scoase blindatele. 

Poliţiştii poartă echipament de intervenţie, iar militarii înarmaţi şi echipaţi cu măşti nu au însemne distinctive, a constatat un reporter al agenţiei AFP., scrie Agerpres.

Potrivit RIA, în decurs de două ore, azi, oamenii legii din Belarus au arestat cel puțin 125 de protestatari.

Iar Alexandr Lukașenko, care își sărbătorește azi ziua de naștere, a fost surprins, din nou, cu o armă în mâini. Fotografia de mai jos, cu dictatorul belarus având un atutomat în mâini, în fața reședinței de stat, a fost expediată jurnaliștilor RIA de către secretarul de presă al președintelui belarus drept răspuns la întrebarea: Unde se află azi Lukașenko și dacă urmărește cursul protestelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram