image
Sursa foto: captură video

Un spațiu în care se odihneau locatarii unui bloc din Chișinău a devenit șantier de construcții // VIDEO

Un spațiu în care se odihneau locatarii unui bloc de pe strada Albișoara din Chișinău a devenit șantier de construcții. Mai mulți copaci au fost tăiați, terenul de joacă pentru copii este distrus, iar apeductul - avariat. Totul pentru a ridica un complex rezidențial, care, în câteva luni, urmează să fie dat în folosință. Reprezentanții firmei de construcții spun că lucrările au loc conform autorizațiilor pe care le dețin.

Lucrările de construcție a complexului au început acum trei ani. De atunci, locatarii unui bloc de pe strada Albișoara 80/3 spun că nu mai au liniște.

„Puteau să lucreze și ziua și noaptea. Au deteriorat țevile apeductului și acum suntem în conflict cu „Apă-Canal”. Au tăiat toată verdeața, iar copacii i-au scos. Copii noștri nu au unde să se odihnească, iar noi nici nu avem pe unde merge”, declară locatarii blocurilor din preajmă.

Pe de altă parte, reprezentanții companiei de construcții spun că lucrările au loc în conformitate cu actele permisive.

Șeful de șantier al companiei de construcției, Costantin Untilă a declarat că „apa era aici de când am început noi lucrările. Am mers o dată cu tehnica pe aici și ne-au învinuit pe noi. Le vom repara până la urmă. Noi facem lucrări conforma planului general, care este stabilit cu organele competente. Avem toate actele în regulă. Fără ele nici nu ne apucat de lucrări."

Cu toate acestea, oamenii spun că vor merge să protesteze în fața Primăriei dacă autoritățile nu vor interveni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: