image
Sursa foto: Reuteurs

Coronavirus: Argentina şi Peru prelungesc restricţiile

Argentina şi Peru au anunţat vineri că prelungesc restricţiile legate de pandemia de coronavirus. În Argentina, restricţiile vor fi prelungite până la 20 septembrie, iar preşedintele Alberto Fernandez a atras atenţia că acum pandemia "s-a extins în întreaga ţară".

Infectările au fost concentrate până acum în zona metropolitană a capitalei Buenos Aires, însă cele 18 provincii au acum "zone de transmitere comunitară susţinută", a spus Fernandez într-un mesaj video.

Guvernul argentinian a confirmat vineri un bilanţ total de 392.009 de cazuri de coronavirus şi 8.271 de decese.

Restricţiile de diferite grade vor fi menţinute, însă Fernandez a anunţat că întâlnirile de până la zece persoane vor fi permise în exterior şi cu măsuri de siguranţă.

„Dacă vom relaxa (măsurile), niciun sistem de sănătate nu va putea face faţă", a atras atenţia Fernandez.

În Peru, starea de urgenţă şi diverse măsuri de carantină localizate au fost prelungite până la 30 septembrie, după ce în această ţară a fost înregistrat cel mai ridicat bilanţ de decese legate de COVID-19 pe cap de locuitor din lume. Măsurile de izolare care nu le permit oamenilor să iasă din casă decât pentru treburi esenţiale şi activităţi economice autorizate vor rămâne în vigoare în patru regiuni şi 46 de provincii, conform agenţiei naţionale de ştiri Andina.

Peru a raportat 28.277 de decese legate de COVID-19 sau 86 la 100.000 de locuitori, depăşind Belgia ca ţara cu cele mai multe victime pe cap de locuitor.

Numărul de infectări confirmate, 621.997, este al cincilea cel mai ridicat din lume.

Restricţiile aflate în vigoare includ interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii şi duminica, precum şi interdicţia asupra vizitelor familiale şi alte adunări sociale.

Premierul Walter Martos a evidenţiat că petrecerile sunt interzise, după ce 13 persoane au murit în timp ce fugeau de poliţiştii care investigau o petrecere neautorizată la sfârşitul săptămânii trecute.

Guvernul preşedintelui Martin Vizcarra a răspuns rapid la pandemie cu măsuri de carantină strictă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: