Cum îți calibrezi căștile, să asculți muzica exact așa cum a intenționat artistul, pe gustul tău

Dacă petreci foarte mult timp cu căștile pe urechi, s-ar putea să știi că nu toate sunt pe gustul tău, chiar dacă simți că unele sunt mai bune decât altele. Aici intră în ecuație calibrarea.

Foto: www.soundcore.com

Căștile de calitate au devenit foarte populare în ultimii ani și foarte multe modele gravitează în jurul a 200 – 300 de euro. Chiar și așa, nu toate sunt pe gustul tău, iar uneori nu doar prețul dictează o experiență plăcută. Din fericire, o companie a făcut eforturi semnificative pentru a-ți crea o experiență plăcută, indiferent de căștile pe care le ai în dotare, citează Playtech.

În acest scop, Sonarworks a lansat o aplicație software pentru mobile. Există și pentru Windows sau Mac, dar aceea este contra cost și oricum implică realizarea unui profil de audiție specific ție prin intermediul aplicației de mobil.

La ora actuală, Sonarworks SoundID suportă peste 400 de modele de căști, iar lista completă o găsești la această adresă. Înainte să te apuci de treabă, ar fi bine să verifici dacă modelul tău este pe listă. În cazul în care ai noroc, îți poți instala aplicația de iPhone de aici sau pe cea de Android de aici.

După instalare, ești invitat să-ți creezi un cont cu adresa de email pentru salvarea profilului personal sau te poți autentifica folosind Facebook. Imediat după, ești invitat să-ți alegi o piesă specifică stilului de muzică pe care îl asculți dintr-o listă de până în zece opțiuni. Bucăți din acea piesă îți vor fi redate cu diverși parametri de redare, iar tu vei fi invitat să răspunzi cu A sau B, în funcție de iterația care îți sună mai bine. Faci asta de vreo 10 – 15 ori, iar în final vei avea parte de niște căști calibrate în funcție de cum îți sună ție muzica.

Deși lasă loc de mai bine, sistemul este revoluționar, iar cei de la Sonarworks sunt foarte mândri de proiectul lor. Dacă vrei să scoți tot ce este mai bun din câștile tale, eu zic să încerci să le calibrezi.

Căști / Sursa:playtech.ro


Pub