Principală  —  IMPORTANTE   —   Olia Tira, Corina Țepeș și…

Olia Tira, Corina Țepeș și Costi Burlacu, printre cântăreții care s-au ales cu titlul onorific „Artist Emerit” din partea lui Dodon

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a semnat recent un decret prin care a acordat titlurile onorifice „Maestru în Artă”, „Artist al Poporului” și „Artist Emerit”, anunță consilierul prezidențial în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici.

Astfel, „pentru activitate prodigioasă în domeniul culturii, contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale și înaltă măiestrie profesională, titlul onorific „Artist al Poporului” i-a fost conferit interpretului Igor Rusu și lui Roman Iagupov, solist al formației „Zdob și Zdub”, iar cel de „Maestru în Artă” – lui Valentin Uzun, fondator și vocalist al orchestrei „Tharmis”.

De asemenea, titlul onorific „Artist Emerit” a fost acordat membrilor formației „Brio Sonores”, precum și cântăreților Olia Tira, Costi Burlacu și Corina Țepeș, cei trei cântând și filmându-se în videoclipurile realizate în cadrul campaniei inițiate de șeful statului „Iubesc Moldova”.

Decretul încă nu a fost publicat în Monitorul Oficial.