Principală  —  IMPORTANTE   —   Dumbrăveanu a aflat rezultatul testului…

Dumbrăveanu a aflat rezultatul testului la COVID-19 marți, 25 august. Mișcarea Politică „Unirea” cere demisii: Trebuia să fie numit un ministru interimar

Sursa: captură foto privesc.eu

Mișcarea Politică „Unirea” cere demisia Vioricăi Dumbrăveanu, a lui Igor Dodon și a lui Ion Chicu, în contextul în care ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aflat că a fost infectată cu noul coronavirus marți, 25 august, dar acest lucru „a fost ascuns”.

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, unul dintre cei care au dezvăluit astăzi că Dumbrăveanu are COVID-19, consideră că dacă informația nu ar fi fost publicată de către internauți, ar fi putut să nu mai fie aflată niciodată.

Totodată, el susține că în fruntea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale trebuia să fie numit un conducător interimar.

„Din ceea ce am verificat, din 25 august, Viorica Dumbrăveanu nu a fost suspendată de la serviciu, nu a intrat în concediu de boală, a participat la ședința de Guvern din 26 august, online, dar a participat, la două ședințe ale CNESP. (…) Ei (Dumbrăveanu, Chicu și Dodon) au încălcat toate regulamentele, Protocolul COVID, propriile hotărâri și jurământul de credință. Erau obligați să numească un ministru interimar. Dacă ar fi luat-o salvarea, ar fi fost internată, ce ați fi spus?”, a declarat Chirtoacă, arătându-și nemulțumirea și față de faptul că, între timp, Chicu a sărbătorit ieri nunta fiului, iar Dodon a plecat în Grecia.

https://www.facebook.com/106244906075994/videos/1193024364390091/

Dumbrăveanu a confirmat sâmbătă, 29 august, că are COVID-19 abia după ce pe rețelele sociale au scris mai multe persoane despre aceasta, printre care și Chirtoacă.

Conform documentului pe care l-a publicat, rezultatul testului a fost prezentat marți, 25 august.

Anterior, cu noul coronavirus s-a infectat și ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, iar în prezent se tratează de COVID-19 vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Conform ultimelor informații oficiale, bilanțul persoanelor care au fost infectate este de 36 404, actualmente fiind 10 275 de cazuri active, după ce 990 de oameni au murit, iar 25 139 s-au tratat.