22:02:53 25.04.2024
Stiri

Versiunea lui Pavel Filip despre cele 12 MILIOANE de lei pe care le-ar fi primit de la Plahotniuc, după ce s-a întâlnit cu el Washington. Acesta a făcut DEZVĂLUIRI despre omul cu renumita „borsetkă”

Actualitate 29.08.2020 15:38 Vizualizări3103 Autor: Ziarul National
Versiunea lui Pavel Filip despre cele 12 MILIOANE de lei pe care le-ar fi primit de la Plahotniuc, după ce s-a întâlnit cu el Washington. Acesta a făcut DEZVĂLUIRI despre omul cu renumita „borsetkă”


Președintele Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, infirmă că ar fi cerut și primit de la fostul său șef de partid, Vlad Plahotniuc, 12 milioane de lei pentru campania electorală locală din 2019, așa cum pretinde fostul deputat democrat Eugeniu Nichiforciuc. Mai mult, Filip spune că Plahotniuc nici nu l-a vrut la șefi partidului, deoarece ar fi avut un alt favorit.

„Deci, cu Vladimir Plahotniuc m-am întâlnit și am avut un dialog până la congresul partidului. Vreau să vă spun că dl Plahotniuc nu era fericit de această decizie, încerca să înainteze o candidatură, dar care nu avea susținerea colegilor. Candidatura care se propunea era a dlui Vlad Cebotari. Și este adevărat, am mers, m-am întâlnit cu el, pentru că trebuia să lămuresc niște lucruri până la urmă. Era una când eram în funcția de prim-ministru, o emanație, în principiu, a PD și mă subordonam, într-un mod oarecare, și deciziilor de partid și este alta când îți asumi toată responsabilitatea pentru partid. Am vrut să mă asigur că eu nu voi avea influențe și acest lucru mi s-a promis, în principiu. A spus că nu mai este interesat de politică, în general de partid, lucru care apoi s-a adeverit că nu este chiar tocmai așa”, a declarat Filip într-un interviu pentru Europa Liberă.

Citește și: VIDEO // Noi DEZVĂLUIRI despre întrevederile fostului lider al PD și Pavel Filip. Primul i-ar fi dat 12 000 000 de lei lui Filip și l-a UNS lider al PD: „Filip a DISTRUS partidul. Dacă pleca el, atunci fracțiunea PD avea 29 de deputați”

Întrebat dacă a primit 12 milioane de lei de la Plahotniuc, așa cum a declarat recent deputatul Nichiforciuc, Pavel Filip a precizat că fostul său coleg de fracțiune „este un om construit pe minciună”.

„Sigur că nu! Cum vă închipuiți dvs. să fi venit eu cu bani din Washington, mai ales cu sume atât de mari? Rapoartele au fost prezentate la CEC. Apropo, în acea perioadă chiar am dus-o foarte greu financiar și eu am fost printre donatorii PD, pentru ca să putem face campanie electorală în alegerile locale. De aceea niciun fel de bani nu a dat Vladimir Plahotniuc, el nu a finanțat partidul, odată plecat, acolo s-a întrerupt toată relația.”

Dacă vedeți, acest om (Nichiforciuc n.r.) vorbește numai despre bani întotdeauna. Și la acea ședință a fracțiunii (cea de șapte ore n.r.) a vorbit despre bani, și ulterior vorbește despre bani, pentru că așa a fost deprins, cu banii. El era acel care se ducea prin raioane cu multă lume și eu cred că el, într-un mod oarecare, era adevăratul om care ducea renumita „borsetkă”. Și a vrut să continue așa, pentru că acești oameni vedeau partidul ca un instrument pentru a-și rezolva interesele personale. Eu am zis că partidul va deveni o formațiune politică autentică și acest lucru se întâmplă acum cu PD”, a punctat Filip.

Acesta a dezvăluit de ce Nichiforciuc și Vladimir Andronachi sunt foarte supărați pe actuala conducere a PD, iar în acest sens încearcă să rupă partidul. „Haideți să ne aducem aminte ultima ședință a Parlamentului, că atunci a fost foarte multă supărare din partea acestor doi deputați. Am spus atunci că nu vom vota un amendament la politica bugetar-fiscală. Nu l-am votat, pentru că imediat am înțeles despre ce este acest amendament. Acel amendament (propus de cei doi deputați) ascundea o schemă pentru țigări. Cred că sunt interesele de la „Tutun-CTC” și, printr-o singură schimbare de noțiune în cigarillos, statul ar fi pierdut circa 130-160 de milioane de lei, pentru că s-ar fi plătit alte accize la o cotă mai mică. Și categoric toată fracțiunea a spus că nu va vota acest amendament în principiu și au fost multe altele despre care nu vreau să vorbesc, toate strict bazate pe interese. De aceea, într-un mod oarecare, ei s-au supărat atunci, după care a făcut o declarație dl Vladimir Andronachi și noi am întrunit ședința Biroului executiv. Decizia a fost excluderea celor doi din partid”, a povestit liderul PD.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md