19:54:46 25.04.2024
Stiri

DOC // Declarațiile ministrei Sănătății, după ce s-a infectat cu COVID-19: „E greu atât moral, cât și fizic”. MPU îi cere demisia pentru că a tăinuit informația

Actualitate 29.08.2020 20:50 Vizualizări2822 Autor: Ziarul National
DOC // Declarațiile ministrei Sănătății, după ce s-a infectat cu COVID-19: „E greu atât moral, cât și fizic”. MPU îi cere demisia pentru că a tăinuit informația


Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a confirmat astăzi că s-a infectat cu COVID-19, la cinci zile după ce a fost testată și numai după ce liderul liberalilor, Dorin Chirtoacă, a făcut publică informația.

„În aceste momente și eu mă lupt cu boala. Nu în calitatea mea de ministru, dar ca pacient testat pozitiv la COVID-19. E greu atât moral, cât și fizic, dar urmez tratamentul prescris de medici și sper că voi trece cu bine de COVID-19”, a scris ministra pe Facebook, unde a publicat și rezultatele testului efectuat pe 25 august.


Viorica Dumbrăveanu a fost săptămâna trecută la Spitalul Clinic Republican undea vizitat-o pe polițista de la Criuleni care a decedat în scurt timp din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

Mișcarea Politică UNIREA (MPU) solicită demisia atât a ministrei Dumbrăveanu, care a tăinuit faptul că s-a infectat cu noul coronavirus, cât și a președintelui Igor Dodon, care a plecat în vacanță a treia oară în august, dar și a premierului Ion Chicu ce ar fi organizat nunta fiului său la o vinărie.

„Viorica Dumbrăveanu a recunoscut că are COVID, însă a ascuns această informație timp de 5 zile, mai mult ca atât, a participat la ședința Guvernului, desfășurată online, la data de 26 august, precum și la două ședințe ale Comisiei Naționale de Sănătate Publică, pe 26 și 28 august. Având în vedere managementul defectuos al pandemiei, nerespectarea restricțiilor impuse, de însăși reprezentanții conducerii, în frunte cu Dodon și Chicu (cu 3 vacanțe la mare in luna august, fără autoizolare la revenirea în R. Moldova și nunți cu peste 100 de persoane) ascunderea informației privind infectarea ministrei Dumbrăveanu cu COVID, care ar fi trebuit să anunțe public despre aceasta și să numească imediat, începând cu 25 august, un ministru interimar la sănătate, reprezintă acțiuni iresponsabile și incompatibile cu statutul persoanelor în cauză. MPU dorește însănătoșire grabnică Vioricăi Dumbrăveanu, dar în același timp solicită demisia sa imediată din funcția de ministru, precum și demisiile iminente ale lui Ion Chicu și Igor Dodon pentru încălcarea jurământului de credință dat la învestirea în funcție”, se arată într-un comunicat de presă al MPU.

Menționăm că bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 36 404 în R. Moldova, dintre care 25 139 au fost tratate, iar 990 au decedat.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md