Încă 500 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova

cazuri (2)

Alte 500 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, trei cazuri sunt de import (Turcia – 1, Franța – 1 și Germania – 1 ).

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 36 404 cazuri.

Total teste efectuate – 2 445, dintre care primar – 2 151 și repetat – 294.

Din numărul total de cazuri, 36 sunt lucrători medicali: medici – 12, asistenți medicali – 21, personal auxiliar – 3.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 542 – în stare gravă (dintre care 31 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1 361 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Totodată, încă 362 de persoane au fost tratate și externate. În total, 25 139 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Informăm despre înregistrarea altor decese provocate de infecţia COVID-19.

Decesul 982: bărbat în vârstă de 50 de ani din raionul Ceadâr-Lunga, internat la IMSP Ceadâr-Lunga pe 20 august. Comorbidităţi: tetrapareză posttraumatică.

Decesul 983: bărbat în vârstă de 74 de ani din raionul Ștefan Vodă, internat la IMSP SR Ștefan Vodă pe 25 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, cardiopatie mixtă.

Decesul 984: bărbat în vârstă de 53 de ani din raionul Călăraşi, internat la IMSP SR Călăraşi pe 19 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. II-III, obezitate gr. III.

Decesul 985: femeie în vârstă de 70 de ani din raionul Ungheni, transferată de la IMSP SR Ungheni la Institutul de Medicină Urgentă pe 9 august. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie mixtă, obezitate gr. II.

Decesul 986: bărbat în vârstă de 83 de ani din municipiul Chișinău, transferat de la SCBI „Toma Ciorbă” la Institutul de Medicină Urgentă pe 17 august. Comorbidităţi: bronhopneumopatie cronică, angină pectorală de efort CF II, hipertensiune arterială gr. II.

Decesul 987: bărbat în vârstă de 31 de ani din municipiul Chişinău, internat la Institutul de Medicină Urgentă pe 17 august, cu TCCI, contuzie cerebrală, pneumonie mediobazală bilaterală.

Decesul 988: femeie în vârstă de 70 de ani din raionul Dubăsari, internată la Institutul Oncologic pe 12 august. Comorbidităţi: mielom multiplu.

Decesul 989: femeie în vârstă de 72 de ani, transferată din IMSP SR Sângerei la Spitalul Clinic Bălţi pe 19 august. Comorbidităţi: obezitate gr. III, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

Decesul 990: femeie în vârstă de 75 de ani din raionul Călăraşi, internată la Spitalul Clinic Republican pe 17 august. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă.

Vezi AICI harta evoluției COVID-19 în Moldova în timp real.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de TelegramRO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente