fbpx

Ții draperiile trase sau consumi mult zahăr? Cinci obiceiuri matinale care te-ar face să adaugi kilograme în plus

Kilogramele în plus pot cauza disconfort, dar și mai multe probleme de sănătate. Cât de bizare nu ar părea, unele obiceiuri matinale ar putea influența organismul să le acumuleze.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dormi prea mult sau prea puțin

Atunci când nu dormi suficient, organismul tău produce un hormon care crește apetitul. Să dormi prea mult, însă, nu este o soluție, deoarece pot apărea anumite dereglări ale ritmului cardiac. Perioada normală de somn al unui matur este de 7-9 ore, potrivit specialiștilor.

Ții draperiile trase

Întunericul îți încetinește metabolismul, iar lumina soarelui îl accelerează și ajută organismul să iasă din starea de amorțeală și să funcționeze așa cum trebuie. Așadar, pentru a avea suficientă energie, lasă razele să își pătrundă în locuință imediat ce te-ai trezit.

Nu te cântărești

Specialiștii susțin că atunci când te cântărești regulat, îți menții greutatea sub control. Totuși, dacă nu o faci, kilogramele în plus ar putea apărea neobservate și va fi mai greu să scapi de ele.

Sari peste micul dejun

Un mic dejun sănătos te poate menține sătul o bună parte a zilei. Dacă nu îl servești, ai putea fi tentat să guști până la prânz tot felul de biscuiți, pesmeți sau alte produse în cantități mari.

Faci abuz de zahar

Cafeaua sau ceaiul sunt băuturile tradiționale ale dimineții. Totuși, fii atent câte lingurițe de zahăr adaugi. Același lucru se referă și la consumul de fructe – dacă sunt diferite și foarte dulci, trebuie să fii atent cum și în ce cantități le consumi.

Articole asemănătoare

Back to top button