(video) UNInterviu cu doctorul chirurg Adrian Hotineanu, despre cum se lucrează pe timp de pandemie și operații: Din martie până în prezent nu a fost făcut niciun transplant de ficat

Pandemia a afectat mult activitatea doctorilor, mai ales în spitalul Republican, unde sunt cele mai grave cazuri. Desigur că medicii care nu lucrează cu pacienții Covid-19 au parte de stres atunci când lucrează cu pacienții. De această părere este medicul chirurg de la Spitalul Republican, Adrian Hotineanu, care este și liderul echipei care se ocupă de transplatul de ficat, în Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

În cadrul emisiunii UNInterviu, Hotineanu a declarat că din cauza pandemiei numărul de operații a scăzut considerabil, iar din martie până în prezent nu a fost făcut niciun transplat de ficat.

„Știți ce a fost cel mai greu? Și până acum rămâne cel mai greu. Orice pacient poate să aibă febră, orice pacient chirurgical poate să aibă febră. Și când vine cu febră, aici e cel mai greu, să vezi dacă e Covid sau nu e Covid. Să acționezi acum chirurgical sau să îl pui în secția de triaj și să îl testezi o zi. Da poate el are nevoie acum de operație. Noi ne-am obișnuit. Acum avem săli de operație care sunt săli pentru Covid-19. Aici a fost cel mai complicat, frica aceasta: e Covid sau nu. Apare o frică a doctorilor și a asistentelor. Dar totuși, totul a mers pe sistem. Doctorii s-au mobilizat, au luat decizii corecte”, a subliniat Hotineanu.

Pentru mai multe declarații, vezi emisiunea de mai jos:


Pub