Clinica „Charité”: Starea lui Aleksei Navalnîi este stabilă, simptomele otrăvirii dispar

Aleksei Navalnîi se află în continuare în comă indusă, însă starea sa este stabilă. Mai mult, medicii susțin că „este o oarecare îmbunătățire în privința simptomelor cauzate de inhibarea colinesterazei”, informează într-un comunicat Clinica „Charite” din Berlin , unde se află internat acum opozantul rus.

Foto: Francois Badias / AP

„Domnul Navalnîi continuă să fie tratat într-o unitate de terapie intensivă, unde este ținut în comă indusă medical și conectat la un aparat de ventilare mecanică a plămânilor. Chiar dacă starea este în continuare gravă, nu există niciun pericol imediat pentru viața lui”, se arată în comunicatul de presă.

Medicii menționează, totodată, că din cauza gravității otrăvirii, este prematur de a evalua efectele pe termen lung asupra sănătății politicianului rus.

Doctorii sunt în contact permanent cu Iulia Navalnaia iarcomunicatul de presă privind starea de sănătate a lui Navalnîi a fost publicat cu acordul acesteia.

Clinica „Charite” din Berlin, unde este internat politicianul grav bolnav Aleksei Navalnîi, a anunțat luni într-un comunicat că rezultatele studiilor clinice indică faptul că opozantul rus a fost otrăvit cu o substanță din grupul de inhibitori ai colinesterazei.

Navalnîi, aflat în comă, a aterizat sâmbătă dimineața pe aeroportul Tegel din Berlin, unde a fost transportat cu un avion medical din Omsk, oraș din Siberia.

Politicianul fost internat la spitalul de urgență din Omsk cu suspiciunea de otrăvire în dimineața zilei de joi, 20 august 2020, fiind preluat direct dintr-un avion de pe cursa Tomsk-Moscova, care a făcut o escală forțată din cauza că Navalnîi a început să se simtă extrem de rău în timpul zborului.


Pub