Joe Ruby, creatorul celebrului serial de animație „Scooby-Doo”, a murit la 87 de ani

Joe Ruby, unul dintre ceatorii celebrei serii de desene animate Scooby-Doo, împreună cu partenerul său creativ Ken Spears, a murit miercuri din cauze naturale, acasă în California, anunță BBC.

Foto: Variety

„Nu a încetat niciodată să scrie și să creeze, chiar și pe măsură ce îmbătrânea”, a declarat nepotul său, Benjamin Ruby.

Sam Register, directorul de animație de la Warner Bros’ a spus că Ruby „a făcut diminețile de sâmbătă foarte speciale pentru atât de mulți copii, inclusiv pentru mine”.

„A fost unul dintre cei mai prolifici creatori din industria noastră. Ne-a făcut cadou unele dintre cele mai iubite personaje animate și a fost o bucurie să-l avem la studioul nostru”, a adăugat el.

Serialul de animație „Scooby-Doo, Where Are You?” a fost lansat în 1969 și a rulat pe postul de televiziune american CBS până în 1976, lăsând o moștenire enormă care a inspirat și amuzat generații întregi.

După ce făcut serviciul militar în marina americană, Ruby și-a început cariera de televiziune la Walt Disney Productions, înainte de a se întâlni cu Spears, care lucra la Hanna-Barbera Productions.

„Am fost îngrijorați că nu va dura decât un sezon”, și-a amintit mai târziu Spears.


Pub