Principală  —  IMPORTANTE   —   Meteo/ Cod galben de caniculă,…

Meteo Cod galben de caniculă, pericol de incendiu și cod portocaliu de secetă hidrologică. Câte grade vor arăta termometrele în ultimul weekend din august

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) au emis vineri, 28 august, cod galben de vreme caniculară, valabil de mâine și până la 2 septembrie, precum și pericol excepțional de incendiu în perioada 29 august – 4 septembrie.

Astfel, în intervalul în intervalul 29 august – 2 septembrie, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C, iar până la 4 septembrie se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

Totodată, până la 31 august, în râurile mici și bazinele acvatice din țară se va menține „cod galben”, iar pe bazinul inferior al râului Răut, Bâc, Botna, Cogâlnic, Ialpug și Cahul se atestă „cod portocaliu” de secetă hidrologică, astfel că cetățenii și agenții economici sunt îndemnați să consume rațional resursele de apă.

Pentru sâmbătă, 29 august, meteorologii prognozează maxime cuprinse între 29 și 34 de grade Celsius, pe timp de noapte, mercurul din termometre va oscila între 12 și 17 grade.

Duminică, 30 august, ziua vor fi chiar și 35 de grade, iar noaptea valorile termice vor varia între 15 și 20°C.

La începutul săptămânii viitoare vor fi aceleași valori, conform prognozelor SHS.