Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultima oră! A fost publicată…

Ultima oră! A fost publicată lista țărilor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în R. Moldova

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a publicat lista țărilor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în R. Moldova începând din 1 septembrie.

Astfel, persoanele care vor reveni, spre exemplu, din Turcia, Federația Rusă sau Italia nu vor fi obligate să stea 14 zile în carantină.

La 21 august, CNESP a decis să instituie, începând cu data de 1 septembrie 2020, următoarele măsuri de prevenire şi control a infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova:

  • MSMPS va stabili lista ţărilor cu risc epidemiologie sporit sau scăzut de transmitere a COVID-19, clasificate în zone roşii şi verzi. Lista va fi publicată pe paginile oficiale ale Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică. Lista ţărilor, clasificate în zone roşii şi verzi, se va actualiza o dată la 14 zile, în ziua de vineri şi va intra în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare.
  • Se permite intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor care vin din ţările clasificate ca zonă verde.
  • Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde, nu vor completa Fişa epidemiologică şi nu vor fi obligate de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.