Principală  —  IMPORTANTE   —   Partidul condus de Filat a…

Partidul condus de Filat a desemnat candidatul pentru alegerile prezidențiale

Tudor Deliu este candidatul desemnat de PLDM pentru funcția de președinte al R. Moldova. Decizia a fost luată vineri, 28 august, de Consiliul Politic Național, partidul menționând că „vine după ce inițiativa liberal-democraților de a crea un bloc electoral cu PAS și Platforma DA a fost respinsă”.

Din 2018 până la mijlocul lunii august, când a fost reales Vlad Filat, acesta a fost lider al formațiunii.

„Tudor Deliu, 64 de ani, filolog, magistru în drept constituțional și administrativ, are o experiență bogată în administrația publică, acumulată pe durata activității sale ca primar al comunei Răzeni, Ialoveni, și ca profesor la Academia de Administrare Publică. Timp de nouă ani a fost deputat în Parlament, exercitând funcțiile de președinte al fracțiunii parlamentare a PLDM și cea de vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri și imunități. În 1992, în timpul conflictului armat de pe Nistru. a fost Șef al Statului Major de Carabinieri și este decorat cu Ordinul Gloria Muncii”, este prezentat el într-un comunicat emis de PLDM.

Scrutinul prezidențial a fost programat pentru 1 noiembrie.

Perioada de desemnare și colectare a semnăturilor susținătorilor candidaților la alegerile pentru funcția de președinte al R. Moldova este 1 septembrie – 1 octombrie.

Până acum, despre intenția de a candida la funcția de șef de stat au anunțat Maia Sandu, Octavian Țîcu, Andrei Năstase, Dorin Chirtoacă și Renato Usatîi.

Anterior, asociația „Promo-LEX” a atenționat că partidele își anunță candidații înainte de termenul stabilit de lege.