O universitate a creat avatare studenților pentru ceremonia virtuală de absolvire 

De-a lungul timpului, universitățile din întreaga lume au oferit oportunitatea de a marca absolvirea educațională împreună cu familia și prietenii, dar pandemia de coronavirus le-a furat studenților șansa de a o face în mod tradițional, scrie CNN.com

Așa că, adaptându-se la „noua normalitate”, o universitate a venit cu un mod unic de a acorda studenților diplomele de absolvire. Ei au folosit realitatea virtuală.

Duminică, 23 august, peste două mii de absolvenți ai Institutului Indian de Tehnologie din Bombay au primit diplomele în mod online de la avatarul directorului institutului Subhasis Chaudhuri.

Evenimentul, destinat să respecte măsurile împotriva coronavirusului, a fost difuzat pe două canale TV locale, precum și pe YouTube și Facebook Live, potrivit unei declarații a Biroului de presă al guvernului indian.

„Institutul s-a gândit că cel mai bine este să aranjeze o astfel de convocare virtuală pentru studenții absolvenți, pentru a nu pune sănătatea în pericol, dar în același timp, să nu îi priveze de simțul realizării și mândriei de a absolvi institutul”, se arată în comunicatul de presă. 

Institutului Indian de Tehnologie din Bombay este una dintre cele mai prestigioase universități tehnice din India, cunoscută pentru educarea titanilor Silicon Valley cum ar fi CEO-ul Google, Sundar Pichai.

Studenții au putut, de asemenea, „să se plimbe în jurul unui campus virtual, să-și viziteze căminele și departamentele, practic să-și întâlnească prietenii și să vadă facultatea”.

Studenții au putut să facă o postare în timp real în care să povestească despre experiența lor. 

„Onorat să primesc o diplomă de doctorat. Comitetul a prezentat tuturor un avatar personalizat”, a scris Deepank Verma alături de o animație a avatarului său care a primit o diplomă.

Primul ministru al Indiei, Narendra Modi, a caracterizat ceremonia drept „un amestec minunat de tradiție și tehnologie”.

Din 2016 scriu despre drepturile femeilor, violența domestică și hărțuire sexuală. Apoi mă concentrez pe democrația locală, reforma administrației publice și pe cum oamenii din sate pot avea condiții mai bune de trai. Îmi pun întrebări despre ce ne doare pe noi, ce iubim și ce ne face mai puternici, iar răspunsurile le găsesc în istoriile umane care apar pe Moldova.org.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.