02:24:43 20.04.2024
Stiri

FOTO // Echipa lui Ilan Șor a inaugurat întreg sistemul de iluminare stradală a orașului Taraclia

Actualitate 28.08.2020 13:13 Vizualizări1453 Autor: Ziarul National
FOTO // Echipa lui Ilan Șor a inaugurat întreg sistemul de iluminare stradală a orașului Taraclia


"După 29 de ani de beznă, ieri, de Ziua Independenței, noua conducere a orașului Taraclia, echipa lui Ilan Șor a inaugurat iluminarea stradală a întregii localități", se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii. O ceremonie de inaugurare a sistemului de iluminat public al orașului Taraclia a avut loc în seara zilei de joi, 27 august, când toată țara a serbat Ziua Independenței.

Potrivit sursei citate, echipa lui Ilan Șor a finalizat cu succes proiectul de iluminat public stradal al orașului Taraclia, iar oraşul se poate mândri cu unul dintre cele mai moderne sisteme de iluminat public stradal din republică.

Astfel, a fost instalată o rețea electrică nouă cu lungimea de 65 de kilometri, iar peste 2500 de becuri LED iluminează străzile Taracliei.

Liderul partidului, deputatul Ilan Șor a menționat că echipa sa a rezolvat problema iluminatului stradal public în Taraclia, care fusese una cronică în oraș. „Nu am ascuns că eu și echipa mea avem planuri ambițioase referitor la dezvoltarea orașului Taraclia. Sunt convins că acest oraș trebuie să devină un punct de atracție, un punct de creștere și un model de dezvoltare pentru toată regiunea de sud a țării. Împreună cu cetățenii vom realiza acest lucru, astfel încât Taraclia să devină model de preluat și pentru alte localități din sudul țării. O altă cale pentru dezvoltarea regiunilor, iar prin ele și a întregii țări, nu există”, a declarat Ilan Șor, reiterând că „Taraclia va deveni o Nisa a țării noastre”.

Primarul orașului Taraclia, Veaceslav Lupov, ales din partea Partidului ȘOR, a menționat că proiectul a fost finalizat în termenii stabiliți. „Toate etapele de bază ale proiectului au fost finalizate. Au mai rămas de retușat mici detalii, dar am reușit în termen, de Ziua Independenței, să asigurăm cu iluminat stradal întreg orașul. În timpul ce urmează vom realiza și alte proiecte de dezvoltare. Echipa lui Ilan Șor a demonstrat în ultimele luni cum poate fi transformat rapid și calitativ un oraș”, a afirmat primarul.

Potrivit lui, în cadrul proiectului a fost montată o rețea electrică nouă cu lungimea totală de 65 de kilometri. Peste 2500 de LED-uri iluminează străzile orașului, iar 35 de puncte de transformare a curentului au fost modernizate.

Deputata Violeta Ivanov, vicepreședinta fracțiunii parlamentare a Partidului ȘOR, a menționat că Taraclia a devenit cel mai iluminat oraș din sudul țării.

Proiectul iluminatului public în orașul Taraclia a fost realizat în cadrul unui angajament național cu privire la asigurarea cu sisteme de iluminat stradal a peste o sută de localități din țară, care sunt conduse de reprezentanți ai Partidului ȘOR. Astfel de proiecte au fost definitivate de la începutul anului deja în câteva zeci de localități din mai multe raioanele țării.

„Acesta a fost cel mai important proiect al Partidului ȘOR din afara Orheiului. Până la venirea echipei noastre la Taraclia, orașul era iluminat în proporție de 39%. Acum lumina arde pe toate străzile din oraș. Prin acesta și alte proiecte derulate în Taraclia, localnicii au căpătat siguranța în ziua de mâine”, a afirmat Violeta Ivanov, subliniind că echipa lui Ilan Șor a reconfirmat că își îndeplinește angajamentele asumate în fața cetățenilor.

Deputatul din partea Partidului ȘOR, Igor Himici, a menționat că proiectul privind iluminatul public din Taraclia a fost realizat calitativ și în termeni restrânși. „Taraclia a făcut un pas uriaș în a obține statutul de cel mai important oraș din regiunea sudică a țării”, a spus Igor Himici, adăugând că, fără echivoc, succesul proiectului de la Taraclia se datorează echipelor lui Ilan Șor și Veaceslav Lupov.

Deputatul Vladimir Vitiuc s-a arătat sigur că la finalul mandatului de primar al lui Veaceslav Lupov orașul Taraclia va fi de nerecunoscut, datorită transformărilor care au loc aici. „Astăzi raportăm cetățenilor că echipa lui Ilan Șor a realizat la această etapă tot ce a planificat și promis. Echipa noastră împărtășește cu cetățenii Taracliei această bucurie. Primarul și echipa sa au făcut un efort considerabil pentru ca proiectul să fie implementat cu succes. În oraș au loc transformări majore, iar multe alte proiecte de dezvoltare urmează a fi implementate”, a declarat Vitiuc.

Actualmente, în orașul Taraclia sunt în derulare mai multe proiecte de renovare a infrastructurii rutiere și de amenajare a spațiilor publice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md