01:31:30 24.04.2024
Stiri

Fost premier: „Procuratura a abandonat ideea sechestrului pe activele Victoriabank, dar și de a-l folosi pe controversatul domn Platon pe post de consilier”

Actualitate 28.08.2020 13:54 Vizualizări2379 Autor: Ziarul National
Fost premier: „Procuratura a abandonat ideea sechestrului pe activele Victoriabank, dar și de a-l folosi pe controversatul domn Platon pe post de consilier”


Procuratura Generală abandonat ideea sechestrului aplicat la începutul lunii august curent pe bunuri în valoare 1,9 miliarde de lei ale „Victoriabank”.

Cel puțin, așa declară fostul premier Ion Sturza.

CITIȚI și FMI, cu ochii pe acțiunile Procuraturii, după aplicarea SECHESTRULUI pe activele „Victoriabank” „Vom urmări evoluțiile din acest domeniu, în special în ceea ce privește implicațiile potențiale pentru noul program susținut de FMI”

„Procuratura a abandonat ideea sechestrului pe activele Victoriabank (Banca Transilvania), dar și de a-l folosi pe controversatul domn Platon pe post de „consilier”. Dar... mai așteptăm”, a scris Ion Sturza pe Facebook.

CITIȚI și BERD, îngrijorată de acțiunile Procuraturii împotriva „Victoriabank”

Anterior, Procuratura Generală a anunțat că a fost aplicat sechestru pe 54 de autoturisme, 24 de imobile și patru autospeciale în valoare de 58 de milioane de lei, precum și 114 valori mobiliare de stat în sumă de 1,85 miliarde de lei.

CITIȚI și DOC // „Schema” lui Platon privind „Victoriabank”, pusă în aplicare de procurori? Instanța de judecată a autorizat punerea sub SECHESTRU a activelor românești de la „Victoriabank”

„Prin aplicarea sechestrului, procurorii urmăresc scopul reparării prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunilor de spălare de bani în interesul unui grup criminal organizat și abuz de serviciu, cu eventuala confiscare specială a acestora, în folosul statului”, se arăta într-un comunicat al Procuraturii Generale.

„Victoriabank” se declara surprinsă de includerea sa în jaful bancar, care vizează evenimente petrecute în sistemul bancar din R. Moldova cu șase ani în urmă, după o perioadă atât de lungă de la derularea faptelor.

Potrivit administrației băncii, unde acționari principali sunt „Banca Transilvania” și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, „Victoriabank”, în forma sa actuală și după transformarea începută în 2018, nu are legătură cu cauza cercetată de autorități.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md