‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
11.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn nou cod galben de caniculă emis de meteorologi

Un nou cod galben de caniculă emis de meteorologi

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

O nouă avertizare meteorologică a fost emisă de către Serviciul Hidrometeoroligic de Stat. Astfel, pentru perioada 29 august-2 septembrie ne așteaptă temperaturi caniculare, iar pentru perioadă 29 august – 4 septembrie este prevăzut pericol excepțional de incendii.

Prin urmare, în intervalul 29.08-2.09 pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33 și +35°C.
În nordul țării, ziua, termometrul va afișa între 29 și 33 ° C, noaptea temperatura va scădea până la 12-18 ° C. În centrul Moldovei, temperatura în timpul zilei va oscila între 30 și 34 ° C, iar noaptea – de la 13 la 19 ° C. La sud, temperatura va crește până la 35 ° C în timpul zilei și va scădea până la 17-20 ° C noaptea.

Iar în intervalul 29.08-4.09 din cauza lipsei de precipitații și a temperaturilor ridicate pe o mare parte a teritoriului, se prevede pericol excepțional de incendiu, (clasa V), cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole. Potrivit meteorologilor, această perioadă este caracterizată printr-un proces de încălzire accentuată a vremii, ce poate favoriza creşterea numărului de incendii.

Respectiv, gradul scăzut de umiditate al vegetației, favorizează izbucnirea și propagarea rapida a flăcărilor. În pericol sporit sunt culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonele cu vegetaţie forestieră, locuinţelor. Prin urmare, este necesar de luat măsuri pentru a evita eventuale incendii, care ar putea provoca pagube.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›