image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Ex-ministru al Sănătății: „Numărul de infectați crește ca pe drojdii; Pentru ei - statistici, pentru noi - oameni dragi”

„Încet-încet intrăm în haos. Parcă nu ar fi nimic nou pentru noi, dar, totuși, numărul de infectați noi crește ca pe drojdii. Doar în ultima săptămână au fost înregistrați: 522, 547, 588, 406, 350, 530 și 624. Un record nou de 3567 cazuri per săptămână”. Opinia aparține fostului minsitru al Sănătății, Ala Nemerenco, care observă că doar din numărul înregistrat miercuri, 26 august, de 624 de cazuri, conform statisticelor din RM, că 2,7% din infectați decedează, reiese că 16 persoane vor deceda.

„Un record nou de 3567 cazuri per săptămână. Din ei 95 persoane vor deceda. Așa spun statisticele în RM 2,7% decedează. Din doar cei depistați miercuri, 16 vor deceda. 16! Mame și tați, fiice și feciori, frați sau surori, bunicuțe și bunei. Pentru ei - statistici, doi în sus, șapte-n jos. Pentru noi - oameni dragi”, menționează ex-ministrul Sănătății.

„Dacă am fi fost în rând cu alte țări, și făceau de exemplu boala primar astăzi 10 persoane, atunci șansa lor de a deceda era zero. Iar dacă în săptămână erau diagnosticate 50-60 persoane, se stingea maxim unul. Simțiți diferența?”. Fosta ministră atrage atenția la avertisementul făcut de premier că ne așteaptă noi anti-recorduri de cazuri de persoane infectate și critică acțiunile ineficiente ale actualei guvernări întreprinse în lupta cu pandemia. „Ne anunță că locurile în spitale vor fi limitate. Și că protocolul clinic a fost schimbat. De parcă cel pe care l-au utilizat până acum, tare a mai ajutat... Cu Ziua (In)Dependenței, drag popor!” a conchis Ala Nemerenco.

Amintim că starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 septembrie. Decizia a fost luată de Comisia Naționale Extraordinară Sănătate Publică. Ieri premierul Ion Chicu a lansat un îndemn către cetățeni ca în vacanța prilejuită de sărbătorile naționale să respecte regulile sanitar-epidemiologice. Ion Chicu a avertizat că ne așteptăm „la noi anti-recorduri săptămâna aceasta”, iar capacitățile sistemului medical din Moldova de a interna noi pacienți cu COVID sunt la limită. „Numărul de locuri în spitale este limitat, noi îl depășim deja”, a declarat premierul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: