image
Sursa foto: Profimedia Images

După presiuni internaționale, poliția rusă susține că a deschis o primă anchetă în cazul Navalnîi

Poliţia rusă a anunţat joi că a deschis o primă „examinare preliminară” a afacerii Alexei Navalnîi, care potrivit medicilor săi germani a fost probabil otrăvit, o pistă pe care Moscova a respins-o până acum, relatează AFP.

Anchetatorii ruşi au lansat „examinări preliminare legate de spitalizarea lui Aleksei Navalnîi la 20 august la Omsk”, a anunţat într-un comunicat filiala din Siberia a Ministerului rus de Interne, adăugând că a inspectat locurile pe unde a trecut el şi a confiscat „peste 100 de obiecte care ar putea avea valoare de probă”.

Navalnîi este în comă indusă medical la un spital din Berlin unde a fost transportat sâmbătă după ce a căzut bolnav în timpul unui zbor în Rusia. Clinica germană susţine că primele examinări medicale indică o otrăvire, în timp ce medicii ruşi care l-au tratat pe Navalnîi într-un spital din Siberia au contrazis diagnosticul, scrie agerpres.

Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut luni seară Administraţiei de la Moscova să investigheze presupusa otrăvire a disidentului rus Alexei Navalnîi, transferat din Rusia în Germania în comă

În vârstă de 44 de ani, Navalnîi a fost în ultimul deceniu unul dintre cei mai duri oponenţi interni ai preşedintelui rus Vladimir Putin, organizând mai multe serii de proteste împotriva liderului de la Kremlin, pe care îl acuză de perpetuarea fenomenului extrem de răspândit al corupţiei.

Lui Navalnîi i s-a făcut rău la 20 august în timpul unui zbor de la Tomsk, oraş din Siberia, spre Moscova, iar aeronava a aterizat de urgenţă în oraşul siberian Omsk pentru ca opozantul să fie spitalizat şi să primească primele îngrijiri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: