image
Sursa foto: jurnal.md

Minunea produsă într-o familie din Chișinău: După cinci ani în care au așteptat măcar un copil, pe lume au venit tocmai trei

O minune s-a întâmplat în familia Coroian din Chișinău. După cinci ani, în care au așteptat măcar un copil să vină în familia lor, pe lume au venit tocmai trei - fetele Albina, Taisia și Dinna. După 50 de zile sub supravegherea medicilor, părinții și-au luat copiii acasă.

„Am așteptat 5 ani acești copii și deja când ne-am relaxat, nu am mai fost la medici. Și când colo, natural, trei odată. Prima ultrasonografie a arătat un bebeluș. Am vrut să vedem dacă e totul bine, dacă a fost amplasat bine embrionul și la al doilea deja am văzut doi copii, iar la al treilea, la 12 săptămâni, am aflat că sunt trei copii”, povestește Iulia Coroian, mama celor trei fetițe.

Micuțe și firave la început, fetele au prins acum la puteri. Mama lor spune că s-au născut de-o palmă.

„Prima s-a născut Albina, s-a născut cea mai mică, nu ne-am așteptat că așa mică va fi, 1.170 de grame. A doua s-a născut Taisia de 1.500 grame și a treia, 1.700 de grame, - Dinna”, povestește mama tripleților.

Timp de 50 de zile, medicii au fost la datorie, având grijă de sănătatea mamei și a copiilor.

„Suntem la un eveniment frumos, are loc externarea unei mămici cu tripleți, sarcina a fost complicată din cauza patologiilor, a fost nevoită să fie supusă nașterii cezariene și după, în decurs de 50 de zile, colegii noștri au contribuit mult pentru ca acum ei să fie externați”, a declarat șeful Secției Obstetricale nr.1 a Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, Oleg Potacevschi.

„Copiii au stat o lungă durată în reanimare, dar acum, după șapte săptămâni, în sfârșit vedem un final fericit pentru noi și pentru părinți, vedem o externare a copiilor sănătoși care necesită deja doar îngrijire la domiciliu”, a menționat Dorina Rotaru, manager al Serviciului neonatal-pediatriu.

Nou-născuții au trecut prin trei secții ale Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”. Fiecare gram adăugat a fost extrem de prețios pentru părinți și medici.

„Lucrul cu acești copii nu este lucrul numai unui colectiv, sau a unei persoane, e lucrul unui colectiv întreg, foarte mare. Un lucru amplu al tot colectivului spitalului”, a declarat și

șeful Secţiei Reanimare şi terapie intensivă a nou-născuţilor nr.1, Vadim Levcă.

„Noi ne bucurăm pentru evoluția lor pozitivă, bună. Au crescut, pot să mănânce, pot să țină mâncare desinestătător, au niște reflexe mai bune”, spune și Mariana Pasecinic, șefa Secției Reanimare şi terapie intensivă a nou-născuţilor nr.2.

„Pentru noi a fost prețios orice gram care îl adăugau fiindcă ei trecând printr-o perioadă foarte dificilă, luptând foarte mult pentru viața lor, aici au fost ca la o etapă de recuperare”, a adăugat Carolina Călugăreanu, șefa Secției Îngrijirea copiilor prematuri.

Noutăţile partenerilor

comentarii: