image
Sursa foto: libertatea.ro

Sute de insule părăsite, scoase la închiriat de China: Care este cel mai mic preț

Provincia Liaoning din nord-estul Chinei găzduiește sute de insule nelocuite și toate sunt disponibile pentru închiriere, notează CNN. Prețurile pentru un hectar încep de la 535 de dolari și ajung chiar la 3,62 milioane de dolari.

Provincia chineză Liaoning găzduiește cel mai mare număr de insule din nordul Chinei: 633. Dintre acestea, 44 sunt locuite, iar restul de 589 sunt părăsite. În încercarea de a le repopula, China le scoate la închiriat, deși, precum majoritatea terenurilor și resurselor din China, sunt deținute de guvern.

Prețurile lor pornesc de la 3.700 yuani/ha (n.r. – 535 de dolari americani) pe an, până la 25 de milioane yuani/ha (n.r. – 3,62 de milioane de dolari americani) pe an, potrivit agenției de știri Xinhua.

Prețul depinde de mai mulți factori, inclusiv cât de mult va fi dezvoltată zona și în ce scopuri. În ultimii ani, presiunea asupra resurselor marine din regiune a crescut, iar unele dintre insule și teritoriul marin din împrejurimi au fost “utilizate ineficient”, precizează sursa citată.

Persoanele interesate să închirieze o astfel de insulă trebuie să declare cum vor folosi terenul și să prezinte periodic planuri specifice de dezvoltare. Există nouă categorii de utilizare a insulelor, fiecare cu prețuri diferite. Printre acestea se numără turismul, agricultura, pescuitul, energia regenerabilă sau dezvoltarea urbană.

Yu Xingguang, membru al celui de-al treilea Institut Chinez de Oceanografie, a a precizat că turismul și divertismentul sunt cele mai alese categorii, scrie libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: